PRVENSTVO VOJVODINE U MINI KAJAKU: ČETIRI MEDALJE ZA “PANONIJU”

OSTALI SPORTOVI SPORT

Na otvorenom prvenstvu Vojvodine u mini kajaku  za dečake i devojčice 2005.-2008. godište koje je održano u zalivu kod apatinske plaže nastupilo je 15 klubova iz Srbije. Mladi kajakaši su se nadmetali u 20 trka na dužinama od 1000 i 500 metara. Ekipno najbolji je bio Dunav iz Bezdana čiji su takmičari pobedili u čak sedam trka.

Drugo mesto u ekipnom plasmanu  zauzeo je BSK iz Borče, a treće Tarkett iz Bačke Palanke. Takmičari domaćina, apatinske Panonije su doneli radost svim  prisutnim gledaocima na obali i u jakoj konkurenciji osvojili ekipno peto mesto najavljujući tako dolazak jedne nove uspešne generacije.

Mladi apatinski kajakaši su osvojili četiri medalje, a “najsjajniju” srebrnu je u trci na 1000 metara osvojila Lana Šokac. Bronzanim medaljama su se okitili Dane Kerti (2008. godište)) na 1000 metara, Luka Smiljanić (2006.godište) na istoj deonici i dvosed Smiljanić – Kerti u trci na 500 metara. Ovo takmičenje je besprekorno organizovao KK Panonija uz podršku Kajak kanu saveza Vojvodine i SO Apatin.

Foto/Info- Miodrag Baćanov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *