Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » PESNICI IZ ANTOLOGIJE “ NOVO RASPEĆE”
PESNICI IZ ANTOLOGIJE “ NOVO RASPEĆE”

PESNICI IZ ANTOLOGIJE “ NOVO RASPEĆE”

U osmoj emisiji serijala” Reči, boje i zvuci “ odabrane su pesme pesnika koji su ušli u Antologiju “ Novo raspeće” Zorana Bognara, poznatog pesnika i kritičara. Antologija “ Novo raspeće “ izašla je 2001. Godine kao prva antologija srpske poezije objavljena u trećem milenijumu, a doživela je pet izdanja.

U Antologiji je zastupljeno 33 pesnika rodjenih izmedju 1941 i 1972. To su pesnici koji su obeležili poslednje tri decenije 20. Veka.

O ovoj Antologiji, autor Zoran Bognar kaže – U vremenu potpuno poremećenih vrednosti, u vremenu kad su blasfemija, licemerje, pohlepa i jad poput četiri jahača Apokalipse, zavladale uzdrhtalim svetom u srpskoj književnosti pojavila se, gotovol autohtono i epifanijski, jedna snažna poezija koja nam je ponudila mogućnost kolektivne i lične katarze.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top