КОШАРКАШИ АПАТИНА СЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА НОВУ СЕЗОНУ – У ТОКУ УПИС ДЕЦЕ У ШКОЛУ КОШАРКЕ

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Сениори Кошаркашког клуба “Апатин” се интензивно припремају за нову сезону у Другој регионалној лиги север, која ће почети првог октобарског викенда. Припреме су почеле 15. августа, а тренер Ненад Уграковић је на прозивци имао двадесетак играча који су две недеље радили на теренима Машинске школе.

-Изузетно ми је драго што екипу чине искључиво момци из Апатина, а ове године смо направили спој младости и искуства. Ту су играчи који се кошарком баве већ дужи низ година, али и они млађи који полако почињу да крче свој кошаркашки пут, рекао је Уграковић.

Од почетка септембра тренинзи се одржавају у апатинској спорској хали, а у оквиру тренажног процеса, пред сам почетак сезоне биће организовано и неколико пријатељских утакмица. Прво коло првенства се игра 2. и 3. октобра, а Кошаркашки клуб Апатин ће гостовати “Спартаку” у Суботици.

У Кошаркашком клубу “Апатин” се ради и са млађим категоријама, а кошарку тренутно тренира стотинак дечака у различитим узрасним категоријама. Тренери деце су Дејан Лакета и Далибор Ћопић, а такмичење за млађе категорије у оквиру Кошаркашког савеза Војводине ће такође стартовати почетком октобра. Упоредо са припремама дечака за нову такмичарску сезону, врши се и упис нових полазника у школу кошарке. Сви малишани рођени 2013. године и старији који желе да тренирају овај спорт, могу доћи на тренинге који се одржавају уторком и четвртком од 18,45 часова у малој сали апатинске Основне школе. Свим полазницима школе кошарке, Кошаркашки клуб “Апатин” у знак добродошлице поклања лопту и мајицу.

Да се у овом клубу добро ради са млађим категоријама говоре и позиви за репрезентацију које су добили чланови овог колектива. Млади кошаркаши “Апатина” Михајло Олујић и Мирослав Богдановић су летос одрадили комплетне припреме са кадетском репрезентацијом Србије, које су трајале четрдесет дана. Иако су годину дана млађи од осталих чланова репрезентације, ова два дечака из Апатина су имали запажену улогу током припрема на Дивчибарама и у Вршцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *