У АПАТИНУ ФОРМИРАН ЖЕНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ – БЕСПЛАТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

У Апатину је током јула основан Женски кошаркаши клуб који носи назив “АПА-Срне”. Са девојчицама ће радити Апатинка Милана Цветићанин, а према речима Ненада Уграковића иницијативу за оснивање женског кошаркашког клуба у нашем граду је покренуло неколико ентузијаста који су се бавили овим спортом.

-Женски кошаркашки клуб “Апатин” је угашен пре двадесетак година, а због великог интересовања поново се јавила потреба за формирањем клуба који ће радити са девојчицама. У новоформирани клуб је за кратко време уписано преко 20 девојчица млађих узрасних категорија, што потврђује да је интересовање постојало. Циљ је да се у догледно време оформи сениорска екипа, како би девојчице из Апатина до краја средње школе могле да се баве кошарком у свом граду, објаснио је Угарковић.

Тренинзи КК “АПА-Срне” се одржавају понедељком и петком од 19 часова у апатинској Гимназији, и тада све заинтересоване девојчице које желе да се баве кошарком могу да дођу и упишу се на овај спорт. Тренирање кошарке за све полазнице је потпуно бесплатно.

Поред формирања играчког кадра и уписивања нових полазника, у новоформираном клубу се ради и на прикупљају средстава и резвизита неопходних за рад. Овај ентузијазам су препознали и у Покрет за женску кошарку “Марина Маљковић”, који ће апатинским “срнама” донирати лопте, чуњеве и друге реквизите неопходне за рад и тренирање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *