APATINSKOJ PIVARI DODELJENA POVELJA PARAOLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

APATIN SPORT SRBIJA VESTI

Na svečanosti održanoj u Skupštini grada Beograda povodom proglašenja najuspešnijih članova Paraolimpijskog komiteta Srbije u 2016. godini, Apatinskoj pivari dodeljena je Povelja Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Ovo najviše priznanje POKS-a, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju paraolimpijskog sporta, uručeno je gospodinu Vladimiru Novakoviću, generalnom direktoru Apatinske pivare koja sa svojim brendom Jelen i platformom „Šampioni svaki dan“ aktivno nastavlja podršku POKS-u i tokom ovog olimpijskog ciklusa, do sledećih Paraolimpijskih igara u Tokiju, 2020. godine.

„Mi u Apatinskoj pivari smo mnogo toga naučili od naših paraolimpijaca. Uz njihovu šampionsku prirodu cela Srbija uči šta su ponos, upornost i zajedništvo. Verujemo da će naša zajednička platforma „Šampioni svaki dan“ koju ćemo uskoro zajedno sa Paraolimpijskim komitetom Srbije i predstaviti javnosti, doprineti da u narednim godinama inspirišemo i motivišemo još mnogo budućih šampiona“, izjavio je Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare.

Na ovoj svečanostiza najuspešniju sportistkinju proglašena je stonoteniserka Borislava Perić Ranković, osvajačica zlatne i srebrne medalje u Riju, dok je titulu najuspešnijeg sportisteponeo strelacLaslo Šuranji, osvajač zlatne i bronzane medalje u Riju.

Najuspešniji tim Paraolimpijskog komiteta Srbije je ženski stonoteniski tim Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koji je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju. Nagradu za najuspešnijeg trenera u 2016. godini dobio je Zlatko Kesler, selektor stonoteniske reprezentacije Srbije.

POKS nagradjeni