ПРОЈЕКТАНТСКА ГРЕШКА ОДЛОЖИЛА ПОЧЕТАК РАДОВА НА ПУТУ МОТЕЛ-ВАГОНИ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Реконструкцији и проширењу пута од „Мотела“ до насеља „Вагони“ чији је почетак био заказан за крај јуна, још увек није почела. Kоји су разлози кашњења и када је планиран почетак радова, за апатинске медије говорио је Јевто Милојевић, помоћник председника општине Апатин задужен за инвестиције.
Милојевић наводи да се на терену не изводе радови, јер се на пројекту врше дораде и исправљају раније грешке.
-Kривац за тренутно стање и одлагање радова је искључиво пројектант који је урадио пројекат 2017. године. Пројекат је тада урађен са погрешно снимљеним тачкама-котама, због чега је висина промашена за преко 60 центиметара. Ништа се о томе није знало док се ове године није расписала јавна набавка за изградњу пута, и док извођач радова није увидео да му се тачке не слажу. Оно што смо тада предузели, јесте да пројекaт хитно вратимо на исправку, и она ће бити урађена о трошку пројектанта. На основу нових геодестских снимака који су завршени почетком недеље, наредних 7 до 10 дана биће урађен нови пројекат, а након тога могу започети и радови. – појаснио је Милојевић.
Он се на крају захвалио грађанима на стрпљењу и разумевању и изразио наду да ће пут бити завршен до краја октобра.
У оквиру пројекта Градимо заједно, Министарство привреде Републике Србије одобрило је на основу конкурса на који је аплицирала општина Апатин, средства у износу 28.519.894,20 динара без ПДВ-а за реконструкцију пута од плаже „Мотел“ до насеља „Вагони“. Укупна вредност пројекта је 81 милион динара са пдв-ом, од чега општина Апатин учествује са 52,5 милиона. Пројекат је подржала и Европска инвестициона банка.
Обнављањем и проширењем пута од Мотела до Вагона, изузетно прометног нарочито у периоду летње сезоне, грађани наше општине добиће модеран, шири и безбеднији пут на овој деоници. Значајно је и то што ова деоница прати трасу европске дунавске бициклистичке руте Еуровело 6, која пролази кроз нашу општину, што може бити додатни подстицај развоју туризма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.