ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ МЕСЕЦ ДАНА – ЛЕТО ЋЕ ПОТРАЈАТИ И ТОKОМ ОKТОБРА

APATIN SERVISNE INFORMACIJE VESTI

Иако је почетак лета протекао уз временске осцилације, крај лета проћи ће у стабилним температурама које су изнад просека за ово доба године. Очекује се и да октобар буде топао.

Kрај лета и почетак јесени, која календарски стиже 21. септембра, проћи ће у температурама изнад просечних, од око 30 степени. Метеоролог Ђорђе Ђурић рекао је да не треба да чуди што је септембар топао, јер лето и даље траје.

-Последњи део лета је знатно стабилнији у односу на почетак лета. Пред крај лета је уобичајено да време буде знатно стабилније, с мање падавина, што је и ове године случај. Наредних дана уживаћемо у топлим данима и температурама изнад просека за око пет степени. Те температуре неће бити екстремно високе, али ће свакако током дана бити преко 30 степени. Ипак, дани ће бити далеко подношљивији него мало раније. Сада је обданица краћа у односу на јул и август, па је тиме и краћи период тих температура током дана и лакше ћемо подносити 30 и више степени. А и ноћи су хладније, јер се температуре спуштају за 10 степени, па је другачији осећај – навео је Ђурић.

Он је додао да ће такво време потрајати и током следеће недеље, када ће доћи и до краткотрајног, али не значајног захлађења, с облачношћу и условима за падавине. Око 20. септембра вратиће се сунчано време и нормалне вредности за овај део године.

И прошлогодишњи октобар био један од најтоплијих у Србији када су температуре биле и до 29 степени. Октобар прошле године је био топлији и од маја 2019, па је реално очекивати да температуре и ове године буду мало изнад просека током октобра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *