ШАХИСТИ ЗА СВЕТЛАНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

АПАТИНСКА ШКОЛА ШАХА УЗЕЛА УЧЕШЋЕ У ХУМАНИТАРНОМ БАЗАРУ
Након успешно организованог Првог хуманитарног базара за Светлану на којем је учешће узело дваседет излагача, Туристичка организација Апатин је данас одржала и Други базар. Циљ је да се у што скоријем времену прикупе неопходна новчана средства за лечење наше суграђанке Светлане Мирковић. Хуманитарној акцији су се придружили и шахисти Апатинске школе шаха.

Одазвали смо се позиву организатора да помогнемо. На два стола смо организовали играње шаха са нашим полазницима. Са друге стране шаховке табле су били пролазници који су, поред играња шаха, донирали новчана средства за Светлану, рекао је Синиша Гајчин, тренер шаха који води школу и њен је оснивач.

Апатинска школа шаха функционише нешто више од годину дана и има преко тридесет полазника. -То су деца старости од пет до петнаест година. За кратко време у школи шаха науче основе играња, вежбамо концентрацију и шах. И овде се могло видети са коликом концентрацијом они приступају самој овој акцији, изјавио је Гајчин.
Базару су присуствовали и свој допринос дали Алекса и Марина Гајчин.

Марина је и даље члан репрезентације Србије. Због актуелне ситуације са корона вирусом Олимпијада, која је требало да се одржи у Москви ове године у августу месецу, отказана је. Због тога се Марина више фокусирала на резултате на факултету где је са свим десеткама успешно завршила прву годину на Природно-математичком факултету, открио је тата Синиша дешавања везана за нашу најуспешнију шахистињу у општини.
Гајчин је нагласио да су школа и њени чланови увек спремни да се одазову позивима организаторима хуманитарних акција и да ће, као и до сада, узимати учешће у њима.

-Позвао бих овом приликом све родитеље деце млађих израста да доведу децу у наше просторије, а оне су, захваљујући разумевању општинских власти, у Канцеларији за младе на Тргу Николе Тесле, да виде шта тамо радимо, како деца проводе време, на који начин су активна. Надам се да је време корона кризе иза нас и да ћемо ускоро моћи показати шта смо за кратко време од годину дана успели да научимо, додао је Синиша Гајчин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *