ПРОДУЖЕНО РАДНО ВРЕМЕ УГОСТИТЕЉИМА, ДОЗВОЉЕНЕ ПРОСЛАВЕ ДО 500 ЉУДИ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Одлучено и да се релаксира рекреативна настава и екскурзије уз сагласност Министарства просвете и надлежних институција

(Фото Танјуг)

Кризни штаб одлучио је да релаксира мере против вируса корона услед стабилне епидемиолошке ситуације, изјавио је данас покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Како је навео Гојковић, након данашње седнице, одлучено је да малопродајни објекти немају ограничено радно време, као и угоститељски објекти на отвореном уз музику до један после поноћи.

Када је реч о угоститељским објектима у затвореном, они ће моћи да раде до један после поноћи, преноси Танјуг.

Гојковић каже да су одлучили да могу да се одржавају матурске прославе, с тим што је број људи који могу бити у затвореном ограничен на 500.

Такође, данас је одлучено и да се релаксира рекреативна настава и екскурзије уз сагласност Министарства просвете и надлежних институција.

Када је реч о спортским манифестацијама, како је навео Гојковић, на стадионима и отвореним спортским теренима дозвољено је присуство публике до 50 одсто места, док је у затвореним халама дозвољено до 30 одсто капацитета.

Гојковић наводи и да су омогућена окупљања до 500 људи, а више од тог броја не може без посебне дозволе Кризног штаба.

„Епидемиолошка ситуација је стабилна, један дужи период имамо стагнацију броја новозаражених, а и у болницама је задовољавајућа ситуација”, навео је Гојковић и додао да се тренутно у болницама у целој земљи налази мање од 500 ковид пацијената.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *