PROCENA 55. APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI

APATIN EKONOMIJA VESTI

„MANJI BUDŽET, ALI VEĆI KVALITET“– NEMANJA JOVIĆ, DIREKTOR TO APATIN

Još jedne Apatinske ribarske večeri, ovog puta 55. po redu, prošle su. Vreme je za sumiranje rezultata, brojanje pozitivnih i negativnih poteza, osluškivanje utiska posetilaca, ali i izlagača. Da li se previše platilo ili premalo, je li moglo bolje, šta bi trebalo promeniti, šta ostaviti. Uvek ćemo, kao građani, biti podeljeni, što jednima odgovara drugima ne, što jedni vole drugi ne vole, ali u moru svega treba oslušnuti onu ozbiljnu kritiku koja će dovesti do boljih ribarskih večeri.

– Bilo je izuzetno komplikovano i teško. U Turističkoj organizaciji rade sjajni, posvećeni ljudi. Malo nas je i da nas nekoliko izgura manifestaciju sa ovolikom tradicijom, posetom i kompleksnim programom, mislim da je veliki uspeh. Što se tiče nekih očekivanja bukvalno je sve odrađeno onako kako smo očekivali i nadali se. Imali smo fenomenalno veče sa „Hladnim pivom“. Isto se ponovilo sa „Nevernim bebama“. U subotu nas je omela kiša i loše vreme, a u nedelju je opet sve bilo fenomenalno i proteklo po planu. Ono što je najbitnije, svesni smo šta to dobro radimo i šta su nedostaci i trudićemo se u narednim godinama da ih ispravimo, kaže Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin.

Najviše pohvala bilo je na račun Food corner-a. Hrana je dobila svoj prostor za Ribarske, a lep potez je i povratak besplatnog paprikaša za građane.

– Apatinske ribarske večeri po nekoj klasifikaciji spadaju u gastronomske manifestacije. Međutim, gosti do pre nekoliko godina nisu mogli da probaju ni ribu ni riblji paprikaš ili čorbu, sve ono čime se ponosimo. Polako smo iz ponude istisnuli roštilj i drugu hranu protiv koje nemamo ništa, ali ako su Apatinske ribarske večeri cela poenta je da predstavimo hranu koja se odnosi na ribu i bogatstvo ribljeg fonda koje Apatin i njegova okolina imaju. U godinama pred nama ćemo unaprediti dodatno taj segment. Nastavićemo deliti besplatan paprikaša i verujem da ćemo biti još bolji, izričit je Jović.

Od kako postoje Apatinske ribarske večeri uvek je neko veče posećenije od drugog. To zavisi od zvezde večeri, nekad od vremenskih prilika, a ponekad od onoga što se nudi na meniju. Pitali smo kako su prošla ova četiri dana?

– Sve je onako kako smo očekivali. Možemo reći da smo imali sreće i da nas je vreme poslužilo što se tiče samog dešavanja i organizovanja programa. Samo smo u subotu imali kraći interval sa kišom. Kako je danima najavljivan crveni meteo-alarm za Apatin, mnogi gosti koji su nameravali da dođu, zbog toga nisu došli. Srećom, nevreme nas je zaobišlo, ali je to razlog manjeg broja gostiju. I pored toga, svako veče Apatin je bio pun, mnogo ljudi je došlo sa strane, svi su se lepo proveli. Mislim da su ove 55. Apatinske ribarske večeri u potpunosti uspele, naglasio je Nemanja Jović.

Vlasnici štandova sa hranom su izrazili zadovoljstvo i rekli da im se promet povećao za 20 odsto.

– Iako se za ovakve manifestacije u drugim mestima utroše desetine miliona dinara, mi se trudimo da kao Turistička organizacija povećamo svoje prihode i što manje opterećujemo opštinski budžet. Neki koncepti su, u tom smeru, uspostavljeni u ove dve godine. Videli smo gde postoji prostor i za naše prihode i za prihode tih preduzetnika i pojedinaca koji na ovakvim manifestacijama zarađuju i iskoristićemo to za benefit svih građana opštine Apatin što i jeste jedna od osnovnih svrha razvoja turizma, rekao je Jović.

Prema izveštajima ovogodišnji budžet za održavanje manifestacije bio je najmanji. To je potvrdio i direktor Turističke organizacije.

– Iz godine u godinu budžet za Apatinske ribarske večeri se smanjuje, ali mislim da ne opada nego su sve posećenije i bolje organizovane, složio se Jović.

Teško je isključiti sebe iz želja, ideja i htenja kako bi Ribarske večeri  u Apatinu trebale izgledati, ali je Nemanja Jović pozvao građane da sagledaju opšti dobrobit za naš grad u razvoju i boljoj organizaciji manifestacije. Zajedno treba da želimo i težimo da grad ima koristi od svoje dugogodišnje manifestacije. Ujedno, to će doneti boljitak svima nama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.