Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » NOVI KOLONOSKOP U SOMBORSKOJ BOLNICI
NOVI KOLONOSKOP U SOMBORSKOJ BOLNICI

NOVI KOLONOSKOP U SOMBORSKOJ BOLNICI

Na Gastroeneterološkom odseku Internog odeljenja Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor u petak 06.07.2018. godine isporučen je i pušten u rad novi uređaj za video endoskopiju – KOLONOSKOP proizvođača „OLYMPUS“, model CE-H170L/I.

Sredstva za kupovinu novog aparata opredeljena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine po Rešenju o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2018. godini.

Time je Opšta bolnica Sombor dobila kompletan uređaj najnovije generacije i ponovo je na Gastroeneterološkom odseku uspostavljen nesmetan rad što ima za cilj adekvatan tretman pacijenata, poboljšanje uslova rada, unapređenje dijagnostike i preventive, smanjenje smrtnosti od kolorektalnog karcinoma i poboljšanje kvaliteta života građana Zapadno-bačkog okruga kojima je ponovo omogućen nesmetan pristup zdravstvenoj usluzi.

U 2017. godini urađeno je svega 1019 kolonoskopija od čega je 58 pregleda pacijenata upućenih iz Doma zdravlja Sombor na preventivni skrinig. Stari uređaj, za koji se ne proizvode više rezervni delovi, bio u kvaru dva meseca u 2016. godini a od novembra 2017. je potpuno van upotrebe čime se lista čekanja na kolonoskopije produžila na 11 meseci.

Sa novim uređajem osoblje Gastroeneterološkog odseka očekuje da će se u najkraćem mogućem roku da se smanji duga lista čekanja na kolonoskopije.

Izvor

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top