ПРИЈАВЕ ЗА КРШЕЊЕ КОРОНА МЕРА НИСУ ПРОЦЕСУИРАНЕ

SOMBOR SRBIJA VESTI

Ниједна пријава која је поднета у последњих месец дана и више због непоштовања мера против корона вируса, није процесуирана, због чега је заказан састанак са судијама за прекршаје и надлежнима за ову област, сазнаје Телеграф.рс у Kризном штабу за борбу против короне.

На данашњој седници Kризног штаба, која је у 11 сати одржана у Палати Србија у Београду, констатовано је да мора више да се ради са судијама за прекршаје због овог проблема. -Ниједна пријава за непоштовање мера није процесуирана, не само у Београду, већ и у осталим градовима – наводи Телеграфов извор унутар штаба.
Због тога је заказан састанак са надлежним органима.

Kада нема кажњавања, нема ништа од спровођења мера – каже извор.

Kонтрола спровођења епидемиолошких мера пооштрена је пре више од месец дана. Санитарни инспектори у сарадњи са полицијом обилазили су угоститељске објекте, и у сваком где се нису мере поштовале писале пријаве.

Иначе да подсетимо, Kризни штраб је данас на седници донео одлуку да се додатно пооштри контрола спровођења епидемиолошких мера у оним градовима у којима број оболелих расте. Донета је и одлука да сви објекти раде до 23 сата, без обзира на то да ли имају башту или не.

Такође, сви чланови су једногласно донели одлуку да се публика још не дозволи на утакмицама.
(Телеграф.рс)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *