ПРИГРЕВАЧКИ ОСНОВЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН НАУКЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У Основној школи „Младост“ у Пригревици данас је низом радионица обележен Светски дан науке. Осликавајући школске просторије портретима, карикатурама, анимацијама српских и светских научника и говорећи Теслине цитате на српском и енглеском језику ученици виших разреда под менторством Андреје Петровић, проф. енглеског језика и Снежане Милосављевић, проф. српског језика и књижевности, обележили су овај дан.

Kако би указали на допринос Николе Тесле светској науци, најстарији основци Софија Паскаш, Вук Kовјенић и Никола Дмитровић су костимирани, симулирајући Теслин изглед приказали својим вршњацима видео и аудио записе Теслиних изума, све како би им дочарали идеологију и постулате овог „великог ума“.

Светски дан науке датум који је предложен на Светској научној конференцији у Будимпешти 1999, са циљем да се скрене пажња на потребу за новом везом између науке и друштва. Светски дан науке указује на значајну улогу науке у друштву и на неопходност укључивања шире јавности у дебате о значајним проблемима у области науке. Такође овај дан указује на значај науке у свакодневном животу.

С.М

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.