У АПАТИНУ 332 ОСОБЕ ИМАЈУ КОРОНА ВИРУС

APATIN DRUŠTVO VESTI

Према подацима које је данас објавио апатински Дом здравља, на територији општине Апатин тренутно има 332 особе које су оболеле од корона вируса. Прошлог уторка у нашој општини је број ковид позитивних особа био 231, тако да је за претходних седам дана у Апатину регистрован 101 новооболели од короне.

Бранка Бајић, помоћница директора Дома здравља у Апатину је изјавила да у наредних десетак дана очекује, да ће се број прегледа и оболелих у нашој општини смањити.

-У односу на прошли уторак имамо пораст од око сто оболелих, јер је одређени број људи скинут са изолације. Надам се да ће у наредном периоду бити и мањи број регистрованих пацијената након тестирања, што би уз додатна „скидања“ са кућних изолација која се очекују, у наредном периоду резултовало мањим укупним бројем оболелих, поручила је Бранка Бајић.

Помоћница директора апатинског Дома здравља Апатин је додала да је позитивно што су грађани послушали ранији апел и не долазе у амбуланту одмах, односно првог дана када осете симптоме, већ сачекају два до три дана што даје много бољу и јаснију слику стања пацијента након тестирања.

Апатинци са симптомима корона вируса пре доласка у Ковид амбуланту могу да добију савете од медицинског особља Дома здравља путем телефона 025/773-503.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *