ПРЕДСЕДНИK СУБНОР-А АПАТИН: У KАНЏАМА СМО СПС-А

APATIN POLITIKA VESTI

Општински одбор СУБНОР-а Апатина је сменио председника ове организације, Мићу Радаковића, пуковника у пензији. За смену гласао 21. члан од којих је 19 из СПС-а.

-Заступао сам став да СУБНОР буде ванстраначка организација којом неће управљати ни једна политичка партија, укључујући ту и СПС, у чијим просторијама се налази и под чијом контролом је већ деценијама. Уместо да се јединствено изборимо да не будемо у канџама било које странке, већина је одлучила да сам ја тај кога треба склонити, тврди пуковник- Радаковић.
Радаковић још тврди да је проблем био и тај што је покушао да стави под контролу и трошење новца СУБНОР-а, што годинама уназад, како каже, није био случај.-Тек после избора за предсеника у мају 2017. године, схватио да су овлашћења секретара СУБНОР-а већа него председника. Док сам ја имао само право потписа, секретар Весна Павловић је имала право и потписа и овере. Без икакве контроле и одлука, што је за мене било неприхватљиво. Kад сам ставио под контролу трошење новца тврди Радаковић. По њему тада су настали и други проблеми:- Трошило се деценијама без икакве контроле а донације из буджета тадашнје власти СПС нису биле мале- објашњава Радаковић. Додаје: СУБНОР-а је донео одлуку да она и даље задржи право и потписа и овере, чиме се наставља досадашња пракса трошења борачких пара без икакве контроле. Такође сазива Општински одбор, који ме са 16 гласова за и 4 уздржана смењује са места председника СУБНОР-а- закључује пуковник Радаковић.
-Секретару Весни Павловић није одговарала контрола коју сам увео, јер годинама сама одлучује о свему, па и трошењу борачких пара. Опструирала је сарадњу, каснила са извештајима, али и припремала терен за моју смену, јер су у Одбору њене партијске колеге са којима деценијама блиско сарађује-тврди Радаковић, а његове речи потврђује члан СУБНОРА-а Владо Векић.

У време власти СПС-а, СУБНОР је годишње добијао 900.000 динара. Од када је на власти СНС издвајања су добили 200.000 динара и још око 100.000 кроз разне облике донација.

ОДГОВОР: ВЕСНА ПАВЛОВИЋ:
-На основу Статута СУБРНОР-а, по одлуци Председништва заказана је ванредна седница Општинског одбора СУБНОР-а, на којој се тајним гласањем одлучивало о поверењу председнику и секретару СУБНОР-а. Од 16 присутних, 15 је гласало против председника, док је секретару указано поверење да и даље обавља досадашњу функцију. Радаковић није добио поверење своје базе за даље обављање функције председника. Разлози леже у неадекватној сарадњи са органима СУБНОР-а, чиме је доведено у питање његово даље функционисање и постојање, а не у политици, тврди Весна Павловић и додаје да је СУБНОР ванстраначка организација. По Статуту, каже, сваки члан СУБНОРА-а може да буде члан било које партије.

С.П.Ш

1 thought on “ПРЕДСЕДНИK СУБНОР-А АПАТИН: У KАНЏАМА СМО СПС-А

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.