ОДГОВОР СУБНОР-а ПУKОВНИKУ РАДАKОВИЋУ

APATIN POLITIKA VESTI

Општински одбор СУБНОР-а Апатин негирао је данашњим саопштењем тврдње смењеног председника ове организације Миће Радаковића, пуковника у пензији, који је у изјави за радио Дунав рекао да је СУНБОР под контролом општинског одбора Социјалистичке партије Србије, и назвао га „нарцисом, који је фокусиран само на себе“.

У саопштењу се наводи да СУБНОР општине Апатин никада није био у „канџама“ или под патронатом било које политичке опције, те оптужују Радаковића да је он политизовао ово удружење.

-СУБНОР је нестраначка организација која поштује статут и државу. Државотворни смо, патриотски и слободарски традиционалисти, антифашисти и чувари борбе за бољитак своје земље. Само једном је био покушај политизације и то управо од стране бившег председника, Миће Радаковића. Он је тај који је почео да пребројава чланство, да ли и којој политичкој партији припадају. Тиме је драстично прекршио статут и опредељење СУБНОР-а- стоји у данашњем саопштењу коју потписује председништво ове организације.

Из Субнора, у писаној изјави, наводе да се Радаковић током свог председниковања бавио „фасадом“ уместо програмским активностима, те да је својом „нарцисоидношћу“, фокусиран само на себе, личним амбицијама ниподоштавао демократска правила, неуважавајући мишљења најближих сарадника, чланова, органа и тела. Даље се joш наводи како се ружно и нељудски односио према Весни Павловић, секретару општинског одбора Субнора.

Одговарајући на оптужбе о ненаменском трошењу средстава , из Субнор-а напомињу да је пуковник Радаковић у два наврата, у периоду од 2009. до 2017. године био члан месног и надзорног одбора, те да му је на располагању била сва материјална и финансијска документација на коју није имао примедби или аргумената да укаже на некакву злоупотребу.

Саопштење преносимо у целости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.