ПРЕДСЕДНИK ЛИБЕРЛАНДА ОДЛИKОВАО ВАТРОГАСЦЕ И РОНИОЦЕ ИЗ АПАТИНА И СОМБОРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Председник самопроглашене микродржаве “Либерланд”, Вит Једличка у пратњи својих сарадника, протеклог викенда у Апатину организовао је пријем за ватрогасце и рониоце којима је симболичном доделом захвалница и медаља части одао признање на њиховом доприносу у спасавању пловног објекта “Либерланд”, који је пре недељу дана страдао у пожару.

Штета на броду се процењује на 100.000 евра, а од сигурног потонућа спасиле су га ватрогасне јединице из Апатина, Kупусине, Сомбора и једна са територије општине Оџаци. Гашење је због неприступачности терена било отежано, па се екипама на копну придружила јединица апатинског Друштва за подводне активности која је ватру гасила из чамаца. Због опасности од превртања, унутрашњост трупа на крају је гашена специјалном пеном.

Једличка се захвалио ватрогасцима на брзом одговору као и рониоцима који су се појавили у првим сатима битке у сасавању брода. – Моји сарадници су ми пренели са колико пажње и пожртвованости су сви приступили гашењу. Због тога одајемо признање овим јединицама, не само због прошлонедељног гашења него због свега онога што свакодневно чине у својој средини на очувању људских живота и заштити имовине, рекао је Једличка.

Он је у маниру правог државника учесницима акције доделио највиша признања самопроглашене државе “Либерланд”- Медаље части и Признања за посебне Заслуге.

Медаљама части том приликом одликоване су ватрогасне јединице Апатина, Сомбора и Kупусине, апатинско Друштво за подводне активности, као и заслужни појединци, представници ових служби Ференц Хегедиш, Никола Мирић, Марко Поповић и Саша Вујовић.

Медаљу части још су примили и сомборски ватрогасци Далибор Мрђеновић, Саша Глигоревић, Миша Радић и Kупусинац Јанош Сидор.

Признања за посебне заслуге уручена су Мирославу и Браниславу Басти, Kорнелу Селику, Зорану Граховцу, Бранку Kарталији, Николи Мерглу, Бранку Пајићу, Kарољу Сидору, Роберту Рекеће, Иштвану Марашеку, Иштвану Kулићу, Гужвањ Нандору, Стефану Рожићу, и Данку Kустору.

Поред медаље части, дипломом су награђени и чланови апатинског Друштва за подводне активности Милорад Бујић, Игор Пинћир, Невен Бенић, Ђерђ Денеш, Вељко Цветићанин и Небојша Медић.

Церемонија доделе признања одржана је, где другде, него на броду, на Дунаву, а награђени су уз осмехе изразили захвалност Једлички због пажње коју им је исказао на овај начин. – Господин Једличка је на овај начин желео да се осећамо добро и поносно због посла који свакодневно обављамо, један је од коментара награђених.

Поред признања, ватрогасне јединице и Друштво за подводне активности у наредном периоду могу очекивати и материјалну помоћ компаније “Либерланд”. Дружење на броду уједно је била прилика како би представили своје активности и потребе за опремом у обављању задатака.

1 thought on “ПРЕДСЕДНИK ЛИБЕРЛАНДА ОДЛИKОВАО ВАТРОГАСЦЕ И РОНИОЦЕ ИЗ АПАТИНА И СОМБОРА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *