У СРЕДУ УСПОСТАВЉАЊЕ АВИО-САОБРАЋАЈА ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ, УСКОРО КРЕЋЕ И ВОЗ БЕОГРАД-БАР

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

Државни секретар у црногорском Министарству одрживог развоја и туризма Дамир Давидовић изјавио је данас да је отварање граница са Србијом био захтев туристичке привреде.

Он је то рекао гостујући на телевизији “Вијести” и додао да још није велик број пристиглих туриста, да је интересовање изражено, али да постоје ограничавајуће околности које изазива корона вирус.

Према његовим речима, очекује се успостављање авио-саобраћаја и додао да ће то бити, према најавама, 19. августа.

Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) је у петак донело нове услове за прелазак границе за грађане Сједињених Америчких Држава, Косова, Албаније, Србије, БиХ и Северне Македоније, као и држављане Црне Горе који су боравили у тим државама.

Одлучено је да, ако желе да уђу у Црну Гору, држављани тих земаља морају да имају или негативан резултат ПЦР теста, или позитиван резултат антитела на нови корона вирус класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом.

Јовановић: Ускоро и возом Бар-Београд

О успостављању међународног железничког саобраћаја, на релацији Бар-Београд још се не може прецизно говорити, али се очекује да то буде убрзо, изјавила је данас Јована Јовановић из Железничког превоза Црне Горе.

Она је најавила да ће од сутра возови поново саобраћати од Подгорице до Бијелог Поља.

“Железнички превоз је спреман по питању расположивости возних капацитета. У сталном смо контакту са колегама из Србијавоза и чим се стекну услови за поновно успостављање међународног саобраћаја ми ћемо о томе благовремено обавестити јавност”, казала је Јовановић, пренео је портал РТЦГ.

ТО Улцињ: У Улцињу борави око 3.000 гостију

У Улцињу је тренутно око три хиљаде регистрованих гостију, што је тек око десет одсто у поређењу са истим периодом прошле године, саопштили су за подгорички интернет сајт CdM из туристичке организације Улцињ.

У Улцињ сваког лета у великом обиму долазе туристи из Албаније, тзв. Косова али и других земаља, па је затварање границе проузроковавало лошу посећеност.

Из ТО Улцињ очекују да ће отварање граница са земљама региона довести до првог правог великог таласа туриста већ од наредног викенда.

“Неки хотели су и данас готово пуни. Наравно, са знатним закашњењем, али што је ту је. Надамо се да ће се ти трендови наставити и у септембру”, казали су из ТО Улцињ.

Највише туриста је из земаља региона, нарочито из Албаније, тзв. Косова и БиХ, потом из Немачке, Пољске и Швајцарске.

Штета коју ће од корона вируса претрпети туризам на улцињској ривијери биће позната тек почетком наредне године. (Танјуг)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *