POVRATAK PANONSKIH BOMBARDERA

APATIN BOKS SPORT VESTI

Na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine koje je održano prethodnog vikenda u Kikindi, Bokserski klub Apatin je imao dva predstavnika Alesku Milenkovića i Vukašina Lukića, a obojica boraca su uspela da dođu do finalnog meča i borbe za zlatnu medalju. Milenković je u kategoriji pionira (45 do 47 kg) nakon nekoliko odličnih mečeva u finalu odmerio snage sa Stefanom Krasićem, članom BK Lupus iz Novog Sada i nakon iscrpljujuće tri runde poražen na poene.

U kategoriji juniora (48 do 50 kg) BK Apatin predstavljao je Vukašin Lukić koji se u finalu namerio na člana BK Kikinda i reprezentativca Srbije, Aleksandra Radua. Po oceni publike i sudija ovo je najbolji meč na čitavom prvenstvu a nakon završetka borbe , koju je Lukić izgubio na poene, usledio je gromoglasan aplauz obojici boraca. Aleksandar Radu koji je postao prvak Vojvodine nakon pobede nad Lukićem, predstavljaće Srbiju na narednom Evropskom prvenstvu za juniore.

Prema rečima trenera Milana Dubajića naši bokseri su uradili i više od onogo što je on očekivao od njih, i pri tome istakao da je veoma ponosan na svoje učenike koji su ostvarili odlične rezultate na ovom takmičenju.

Boksere 18. juna očekuje redovno kolo lige i nakon toga uslediće pauza od takmičenja.