ПОРОДИЦА ИЗ ПРИГРЕВИЦЕ ДОБИЛА ХИЉАДИТУ СЕОСКУ КУЋУ СА ОКУЋНИЦОМ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У оквиру програма Министарства за бригу о селу додељена је хиљадита сеоска кућа са окућницом, а за њену куповину одобрено је 1,2 милиона динара. Кућа се налази у селу Пригревица у општини Апатин, има 183 квадрата и 5,4 ара окућнице, а двадесетогодишњи Милош и Ивана определили су се да у њој наставе живот.

Комисија је на седници одржаној у понедељак, 04. јула одобрила још 105 захтева, чиме је за годину дана додељен новац за куповину више хиљаду напуштених кућа у селима широм Србије. Тиме је, како наводе у ресорном министарству, решено стамбено питање за 11 младих пољопривредника и пољопривредница, 20 самохраних родитеља и 74 породице, а само општина Апатин моможе да рачуна на осам нових породица у својим селима.

Јавни конкурс за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом траје до утрошка опредељених средстава, а најкасније до 1. новембра 2022. године. За бесповратна средстава за куповину сеоске куће могу да се пријаве млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и млади пољопривредници до 45 година живота.

Кућа, према условима конкурса, може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима и њена вредност може максимално износити 1,2 милиона динара. У ресорном министарству подсећају да интересовање не јењава и да је у сваком тренутку око пет стотина захтева у процедури.

Извор: biznis.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *