МАЛОМ СОМБОРЦУ ПОТРЕБНА ПОМОЋ! УКЛУЧИТЕ СЕ У ПРИКУПЉАЊЕ СРЕДСТВА ЗА СЕРГЕЈЕВО ЛЕЧЕЊЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Стојков Сергеја (2020) из Сомбора који је рођен у 24. гестацијској недељи трудноће са свега 770 грама. Трудноћа је била близаначка, компликована због губитка плодове воде првог близанца у 12. недељи и одржавана је до самог порођаја. Сергејев брат близанац је изгубио живот неколико сати по рођењу, док он наставља да се бори за живот због компликација приликом и након порођаја и због сталних инфекција, крварења мозга 1. степена, проблема са дисањем и потребе за механичком вентилацијом.

Сергеју су дијагностификоване H351 Retinopathia praematuri, P271 Dysplasia bronchopulmonalis perinatalis i F83 Disordines evolutionis specifici mixti.

После 113 дана проведених у Дечијој болници у Новом Саду Сергеј је пуштен на кућно лечење. Од тада има физикалне третмане повремено на рехабилитацији у Дечијој болници у Новом Саду, а највише у кућним условима, међутим напретка има јако мало. Са две године и два месеца још увек не седи, не пузи, не хода, не говори, једе кашасту храну и не види добро.

Сергеј је веома весео дечак, велика маза и чека прилику да се игра са својим старијим братом којег јако воли. Средства су му потребна за физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, специјалистичке и контролне прегледе и офталмолошка помагала.

Сви који желе да помогну Сергеју то могу учинити слањем СМС поруке са текстом 1426 на број 3030, или уплатом на динарски и девизни жиро рачун.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *