ПОНОВО РАДИ ПИЈАЦА У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR VESTI

Општински штаб за ванредне ситуације потврдио је данас одлуку Владу Републике Србије о отварању зелених пијаца чији је рад обустављен увођењем ванредног стања.

-С тим у вези апелујемо на пољопривредне произвођаче да већ у четвртак 23.априла када је први пијачни дан у овој недељи, изнесу своје производе на тезге. Битно је да приликом послуживања купаца носе маске и рукавице, те да поштују све санитарне и здравствене мере које је Влада усвојила у циљу спречавања ширења вируса ковид-19. – рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

Шкрбић је апеловао на грађане општине Апатин, да пијачни дан искористе искључиво за куповину намирница и других производа, те да што краће време проводе на самој пијаци, уз обавезно ношење заштитних маски и рукавица.

-Поред запослених на пијаци, обезбеђење „Секјуритас“ ће вршити контролу поштовања донетих мера и препорука Владе Републике Србије, рекао је Шкрбић.

Он је додао да се наставља подела пакета за пензионере чије је примање мање од 30.000 динара.

-Сваки пензионер који спада у ову категорију ће добити пакет, те вас све молим за стрпљење, јер је немогуће 4500 пакета поделити за свега пар дана. Подела се свакодневно врши, и сви ће доћи на ред. – поручио је Шкрбић. Пакете су поред пензионера добила и најугроженија избегла и расељена лица са територије општине Апатин.

Председник општине се захвалио грађанима на дисциплини и поштовању мера, јер према његовим речима током викенда за време полицијског часа није забележен нити један случај кршења мере самоизолације. Волонтерима, запосленима који раде у трговинским ланцима, јавним установама, односно свима онима који се свакодневно у директном контакту са грађанима излажу ризику, помажући да се преброди ванредна ситуација.

Шкрбић се још захвалио свим правним лицима и предузетницима који су свако на свој начин дали свој допринос у борби против корона вируса, а посебно је издвојио ресторан „Стари шаран“ који је у сарадњи са општином Апатин обезбедио бесплатне оброке за најугроженија лица наше општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.