ПОЛИЦИЈА У СОМБОРУ СПРОВЕЛА ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ САОБРАЋАЈА, САНКЦИОНИСАНО 77 ВОЗАЧА

HRONIKA SOMBOR VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у локалној акцији појачане контроле саобраћаја усмереној на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, која је спроведена 23. јануара, од 16 часова до поноћи, преконтролисали су 335 возача, од којих је 77 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

Из саобраћаја је искључено укупно 18 возача, од којих је 13 управљало возилом под дејством алкохола, а један под дејством психоактивних супстанци. Такође, полиција је из саобраћаја искључила и тројицу младића који су аутомобилима управљали са пробном возачком дозволом после 23 сата и једног који је имао изречену заштитну меру забрана управљања возилом.

Осам возача је задржано у просторијама Полицијске управе до истрежњења, односно до 12 часова.

Највише возача, њих 32, санкционисано је због некоришћења сигурносног појаса.

Апелујемо на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила.

Подсећамо да је у случају појаве снега, леда и поледице на коловозу обавезно коришћење зимске опреме.

Такође, апелујемо и на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *