ЗАМЕНИК ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА ЕНЕРГЕТИКУ ГРАЂЕВИНАРСТВО И САОБРАЋАЈ ДР ЗОРАН ТАСИЋ ПОСЕТИО АПАТИН

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зоран Тасић у друштву Душана Маријана, начелника Западнобачког управног округа, посетио је данас општину Апатин где је са председницом општине Апатин Дубравком Kораћ, њеним замеником Радованом Ђукићем и директором ЈKП “Наш Дом” Небојшом Смиљанићем разговарао о организацији зимске службе али и другим пројектима у Општини Апатин, из области унапређења саобраћајне инфраструктуре и енргетике.

-Данашњи састанак је показао да су покрајинске институције спремне и вољне да разговарају са локалним самоуправама, пре свега да чују наше проблеме, отворе своја врата и да наши грађани и њихови проблеми подједнако буду важни за решавање. Теме о којима смо данас разговарали односе се на функционисање наше зимске службе чији је рад оцењен задовољавајућим, други део састанка посветили смо теми која се односи на проблем снабдевања електричном енергијом на Великом салашу. Вишегодишњи проблем снабдевања електричном енергијом у овом насељу који у наредном периоду долази на ред за решавање, изјавила је Kораћ.

Заменик покрајинског секретара др Зоран Тасић је рекао да је са председницом општине Апатин разговарао о организацији зимске службе, али и о другим пројектима који су важни за општину Апатин.

-Обишли смо данас све општине ЗБО. Интенције Секретаријата је да апсолутно буде на располагању представницима локалних самоуправа и њиховим грађанима, да покажемо да не постоје мале и велике општине него да су оне са својим проблемима за нас, целу покрајинску Владу подједнако важни. Он је истакао да је задовољан организацијом зимске службе у општини Апатин и координацијом пунктова. -Проблем трафо станице на Великом салашу мислим да ћемо успети решити ангажовањем секретаријата, односно посредовањем између локалне самоуправе и власника Трафоа, изјавио је Тасић.

Он је на крају састанка позвао Општину Апатин да буде активна у аплицирању за средства из програма суфинансирања које расписује Секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Један од њих је и опремање саобраћајном сигнализацијом свих школа на територији АП војводине, али и онима из области енергетике који ће ускоро бити расписани.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *