ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ОБЕЗБЕДИЛА ВОЗИЛО ЗА ДИЈАЛИЗУ АПАТИНСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI


Покрајинска влада обезбедила je 10 возила за превоз пацијената на дијализу, за најугроженије општине. Возила за превоз пацијената на дијализу добиле су општине Ковин, Бела Црква, Нови Бечеј, Кула, Бач, Апатин, Сента, Нови Кнежевац, Кикинда и Жабаљ. То су установе где је постојала приоритетна потреба да се квалитет и услови лечења бубрежних болесниика побољшају.
Приликом предаје кључева директорима здравствених установа, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић нагласио је да је ово први пут да Покрајинска влада опредељује средства за ову намену. За куповину возила издвојено је 38 милиона динара и ово је, како је истако секретар Гојковић, циљана акција усмерена према најугроженијим домовима здравља, како би се унапредили услови лечења за дијализне пацијенте.
У Војводини се од терминалне бубрежне болести, у сваком тренутку, 1200 пацијената лечи дијализом. Иако надокнађује само 10 одсто рада бубрега, дијализна терапија је овим пацијентима једина шанса.
Осим што траје по неколико сати, више пута недељно, многи пацијенти на дијализу и путују дуго, јер су центри где могу да приме терапију далеко од места где станују.1 thought on “ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ОБЕЗБЕДИЛА ВОЗИЛО ЗА ДИЈАЛИЗУ АПАТИНСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.