РАДОВИ МИЛАНА ЗУЛИЋА У ЦЕЛОМ СВЕТУ

APATIN KULTURA VESTI

У деветој емисији најновијег серијала ” Речи, боје и звуци ” било је речи о уметнику из Апатина, Милану Зулићу који лично није учествовао у емисији јер се, како каже, изражава искључиво својим уметничким радовима. Ево и најзначајнијих делова ове емисије:

-Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Македонија, Грчка, Бугарска, Италија, Шпанија, Француска, Швајцарска, Немачка, Пољска, Енглеска, Белгија, Луксембург, Португалија, Америка, Бразил, Аргентина, Kуба, Мексико, Чиле, Египат, Русија, Индија…само су неке од земаља у којима се Милан Зулић представио својим радовима у протеклих 27 година уметничког стваралаштва кроз 35 самосталних и преко 250 колективних изложби.

Након скоро завршене четврте изложбе у Риму ” Тело у покрету “., Милан Зулић ће поново имати изложбу у главном граду Италије, у Галерији Миллепиани у октобру и представити познате радове из колекције ” Лове сторy “. Зулићева уметност је прошла још једну веома јаку селекцију од 212 међународних уметника нашавши се, по избору мексичког жирија, међу 15 најбољих чији су радови приказани мна изложби ” Самплес ” у Мексико Ситију. То је већ десета изложба Милана Зулића у Мексику, а његиови радови су обишли десет нексичких градова. Имао је изложбу и на Kуби, а то је петнаести пуут да се представио љубитељима уметности у Јужној Америци.
Једна од најзначајнијих селекција ове године је и изложба у америчком ” Музеју покретних слика ” у Лонг Ајланду где се приказао његов рад ” Kруг живота ” који је приказан у многим светским центрима култyре.
У самој емисији било је јо речи о Зулићу за кога се чуло и тек ће се чути.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *