НОВИ УЛТРАЗВУК, ЦТГ АПАРАТ И САНИТЕТ У АПАТИНСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У апатински Дом здравља стигао је нови ултразвучни и ЦТГ апарат намењен гинеколошком одељењу чију је куповину омогућила општина Апатин издвојивши око 5.7 милиона динара из буџета. Поред ових апарата, Дом здравља Апатин је богатији и за ново возило које је обезбедио Покрајински секретаријат за здравство а који ће служити за превоз пацијената на дијализу.

За набавку ултразвучног и ЦТГ апарата, према речима Бранке Бајић, помоћника директора Дома здравља Апатин, ова установа се определили јер је последњи ултразвук набављен пре три деценије, док ЦТГ Апарат никада није био ни присутан.

-Ови апарати су били неопходни нашем гинеколошком одељењу. За све наше пацијенткиње које су до сада чекале ред на ултразвучни преглед, за које нисмо чак имали ни сонде које су неопходне у гинекологији, изјавила је Бајићева и додала да ће новим уређајима комплетан процес бити олакшан и убрзан.

Донирано санитетско возило од доласка у Дом здравља не престаје са радом.

– На територији општине Апатин тренутно је 11 пацијената који одлазе на дијализу у Сомбор и Нови Сад. Возило је свакодневно на путу, клииматизовано, и пружа максималну удобност пацијентима. Вредност возила је 3.800.000,00 динара и овим путем се захваљујемо покрајинском секретару и секретаријату за здравство јер су препознали потребе грађана наше општине – рекла је Бранка Бајић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *