POJEDINAČNI ŠAMPIONAT SRBIJE U KUGLANJU – APATINKAMA SREBRO I BRONZA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Igor Kovačić (Crvena zvezda) i Jelena Bogdanov (Srem, Ruma) osvojili su seniorske tutule na pojedinačnom Šampionatu Srbije u kuglanju u Banji Junaković.

Oba finala bila su veoma uzbudljiva. Jelena Bogdanov je sa 592:588 (2:2) savladala Natašu Savić (Apatin) šampionku iz 2011. i osvojila titulu. Dve bronzane medalje pripale su Renati Vilov (Pionir) prošlogodišnjoj šampionki i Jeleni Šašić (Apatin) koja je prijatno iznenađenje prvenstva. Renata Vilov  i Nataša Savić imaju po dva trofeja: Vilov zlato u kombinaciji i pojedinačnu bronzu, Savičeva pojedinačno srebro i bronzu u kombinaciji.

Igor Kovačić i Žolt Kiš (Jedinstvo) mamili su sjajnom igrom aplauze punog gledališta. Kovačić je bio uspešniji 661:653 (2:2). U do kraja neizvesnom meču preudila je devetka koju je u 28. hicu poslednjeg seta srušio mladi as Crvene zvezde. Kovačić je prošle godine bio seniorski šampion u kombinaciji i četvrti pojednačno, ove godine je prvi pojedinačno i četvrti za kombinaciju. U 2013. je osvojio ove juniorske titule – pojedinačno i za kombinaciju. Ove godine je sa Kujundžićem juniorski šampion Srbije u paru, a na pojedinačnom juniorskom Prvenstvu Srbije osvojio je dve bronze (pojedinačno i za kombinaciju).

Kišu je ovo druga medalja na ovom šampionatu, osvojio je i bronzu u kombinaciji.  Dve bronze pripale su Ivanu Trošiću iz Niš puta i Goranu Bukvi iz kruševačkog Car Lazara. Trošić ima dva odličja, zlato u kombinaciji i pojedinačnu bronzu.

Sva četiri polufinala rešena su u prva tri seta. Kod muškaraca, Kovačić je  savladao sjajnog i borbenog Ivana Trošića (Niš put) sa 647:633 (3:1). Na  60 hitaca imao je 365 čunjeva i „prolaz“ za 700 „drva“, a drugi set je dobio sa 183:181. U drugom polufinalu, Goran Bukva je poražen od Žolta Kiša (Jedinstvo, Novi Bečej) sa 660:556 (4:0).

Kod dama u finalu pre finala sastale su se Nataša Savić i Renata Vilov. Savićeva je slavila sa 609:602 (3:1). Jelena Bogdanov je u drugom polufinalu bila bolja od Jelene Šašić sa 551:526 (3:1).

Pehare je uručio Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

 

 

Sudili su savezni sudija – instruktor Mirko Čukvas i savezne sudije Milan Mitić i Vesna Ćalić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *