PODNET ZAHTEV ZA POKRETANJE PREKRŠAJNOG POSTUPKA PROTIV “APATINSKIH NOVINA”

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA HRONIKA KULTURA SOMBOR SRBIJA VESTI

Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić potpisao je danas Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv okrivljenog Jovana Banjca, osnivača i vlasnika „Apatinskih novina“, a po prijavi Televizije Apatin da Banjac ove novine izdaje bez objavljivanja impresuma.

imageDanas sam potpisao Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Banjca. Nakon predstavke Televizije Apatin, utvrdili smo da je nadzor nad ovim slučajem u našoj nadležnosti i na osnovu uvida u registar medija i samo javno glasilo ‘Apatinske novine’ odlučili da ima osnova da podnesemo zahtev za pokretanje postupka,“ rekao je Grujić i naveo da će zahtev sutra biti prosleđen odeljenju za prekršaje u Apatinu, Televiziji Apatin i okrivljenom Jovanu Banjcu.

Podsetimo, početkom decembra Televizija Apatin pozvala je nadležne da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima reaguju na izdavanje „Apatinskih novina“ koje ne sadrže impresum, kao ni imena autora, a za koje se sumnja da ih izdaje Jovan Banjac koji je je ranije izdavao list sa istim naslovom, internet sajtom i vizuelnim izgledom. Kako su naveli iz TV Apatin, u APR-u se može videti podatak da je Jovan Banjac izbrisan iz spiska preduzetnika i kao datum prestanka obavljanja informativne delatnosti se navodi 25. 11. 2013. godine a kao razlog – nalog Narodne banke Srbije.

Izvor:UNS