POBEDA NAPREDNJAKA U BAČKOM MONOŠTORU

APATIN SOMBOR SRBIJA STRANAČKA HRONIKA SVET VESTI VOJVODINA

Na izborima za novi saziv Saveta MZ Bački Monoštor, u somborskoj opštini, odnela je lista GG „Za napredni Bački Monoštor”, koju podržava SNS.
Svih devet predstavnika ove liste dobiće mesto u budućem Savetu MZ, po jedan iz grupe građana „Za Monoštor – Zoran Miler”, UG “Bolji Sombor” i GG „Zato što volim Monoštor”, koju podržava DS . Pobedničku listu predvodi Dalibor Forgić, koji je dobio ubedljivih 775 glasova. Slede: Jelica Đeneš Lukšić (605), Senka Kovač (566), Stipan Benić (536), Ivan Marijanović (525), Marija Marijanović (519), Dušica Mihajlović (493), Igor Bošnjak (492) i Ivica Mišković (477). Preostala dva mesta zauzeli su Zoran Miler (606) nosilac liste “Za Monoštor – Zoran Miler”, te Đura Rang (506) sa liste „Zato što volim Monoštor”.
Svoje kandidate predložilo je šest grupa građana, pa je na listićima bilo 38 kandidata za 11 članova novog saziva Saveta. Predizborna kampanja je bila oštra ali je ipak sve proteklo bez incidenata. Od ukupno 3.226 upisanih žitelja sa pravom glasa, na izbore je izašlo 1.586, odnosno 50,62 odsto upisanih, što je daleko iznad proseka, koji se u somborskim selima kreće do maksimalnih 30 procenata. Selo ima 3.485 stanovnika, najviše Hrvata, Šokaca, Roma, potom Srba i Mađara. Ovo je prvi put da je ovakvoj politici poverenje ukazala sredina gde ima najviše hrvatskog stanovnišva, što potvrđuje da građani žele promenu vlasti u Vojvodini, zaključuju u SNS.
U Savetu MZ po prvi put se nalazi čak troje mladih predstavnika romske zajednice,što garantuje da će i ovaj deo stanovnika Monoštora ravnopravno odlučivati o razvoju sela – rekao je Stipan Benić