POBEDA BORBELJA NA KOPAONIKU, DRUGO MESTO ZA DANIJELU DRAGOJEVIĆ

APATIN SPORT SRBIJA VESTI

Na Kopaoniku je u subotu 29. jula 2017. godine, održana izuzetno kvalitetna međunarodna trejl trka na distancama od 7 i 15 kilometara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na takmičenju je nastupilo preko 500 učesnika među kojima su i više nego uspešan nastup imali i članovi Atletskog kluba Apatin.

Sveukupni pobednik trke na 15 kilometara bio je Đuro Borbelj, pet minuta ispred drugoplasiranog Darka Živanovića iz Kragujevca, najboljeg srpskog maratonca i učesnika Olimpijskih igara u Londonu i trećeplasiranog Aleksandra Adžića. U istoj trci uspešan nastup su imala i druga dva člana AK Apatin Nebojša Ćulumović i Milan Kovačić.

U trci na 7 kilometara vicešampionsku titulu u ženskoj konkurenciji osvojila je Danijela Dragojević, u trci je nastupila i Branka Veličković koja je zauzela 12. mesto u sveukupnom poretku. U muškoj konkurenciji prvo mesto u starosnoj kategoriji i četvrto mesto u ukupnom poretku ostvario je Miroslav Pešić.

U dečijoj trci koja je održana u okviru manifestacije uspešan nastup imale su dve najmlađe članice Hana Čegar trčala je trku na 50 metara, dok je Una Čegar takmičila u kategoriji od 6 do 8 godina na 150 metara.

Ovom trkom jedan deo članova AK Apatin završio je pripreme na Kopaoniku, i od naredne nedelje ih očekuje niz trka na kojima će nastupiti.

Na Kopaoniku još deset danas ostaju Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić koji realizuju pripreme sa reprezentacijom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gde ih narednog vikenda očekuje važan nastup na međunarodnom 7. CISM Čelendž kupu u planinskom trčanju, koji se održava 05. avgusta 2017. godine, na kojem je izuzetno jaka konkurencija takmičara iz Oružanih snaga Poljske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Rumunije.

bdr bty bty HANA I UNA ČEGAR SA RODITELJIMA. Kopaonik 29.07.2017. bty bst