ПО КОНКУРСУ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА СРЕДСТВА ДОБИЛО 90 КОРИСНИКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У великој сали Сскупштине општине Апатин је организовано потписивање уговора између локалне самоуправе и 90 лица која су на основу конкурса остварили право на суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за припрему потрошне топле воде.

Конкурс за замену столарије у циљу унапређења енергетске ефикасности домаћинстава се спроводио и у 2021. години, с тим да су средства ове године дупло већа у односу на претходну. Општина Апатин је од Министарства рударства и енергетике за реализацију овог конкурса добила пет милиона динара, а исто толико је издвојено и из буџета Локалне самуправе.

За реализацију пројекта енергетске санације се пријавио 191 грађанин наше општине, а 10 милиона динара је распоређено на 90 крајњих корисника.

Списак оних грађана који су добили средства по овом конкурсу доступан је ОВДЕ.

Општина Апатин је од Министарства рударства и енергетике ове године добила и пет милиона динара за уградњу соларних панела па је и тај конкурс реализован, а оно што предстоји до краја године је расписивање конкурса за спровођење мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора. Укупан буџет за овај конкурс биће шест милиона динара, од којих је пет милиона добијено од Министарства за заштиту животне средине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *