СЕНИОРИ АК “АПАТИН” ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ ЕКИПНОГ ШАМПИОНА СРБИЈЕ У КРОСУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Остварен пласман на Куп Европских шампиона кои ће бити одржан фебрура 2023. године у Шпанији! Истроијска година за АК “Апатин” са шест сениорксих медаља на званичним првенствима Србије

Сениори Атлетског клуба “Апатин” одбранили су титулу екипном првака Србије у кросу и на тај начин изборили другу годину за редом учешће на Купу Европских шампиона у кросу које се 5. фебруара 2023. године одржава у Шпанији.

Ношени позитивном енергијом која је створена током реалзације међународног 26. Апатинског Дунавског полумаратона, сениори Атлетског клуба “Апатин” су остварили још један сјајан екипни резултат и тимским радом остварили екипну победу на Првенству Србије које је одржано у суботу 22.10.2022. године у Новом Саду на теренима ФК “Борац” Клиса у техничкој организацији АК “Борац” са Клисе а под покровитељством Српског атлетског Савеза. На Првенству Србије учествовало је 320 такмичара и такмичарки из 35 атлетских клубова у 12 старосних категорија.

Атлетски клуб “Апатин” на Првенству Србије наступио је у сениорској конкуренцији, у трци на 10000 метара, која је била једна од најмасовнијих и најквалитетенијих где се на старту појавило 26 такмичара из 10 клубова, међу којима и пет чланова Атлетског клуба Апатин, Ђуро Борбељ, Душан Крстић, Мирослав Пешић, Александар Стајић и Марко Коканов. На Првенству Србије у конкуренцији млађих пионирки у трци на 1000 метара наступила је Уна Чегар која је заузела 35. место у конкуренцији 72 такмичарке. Технички координатор првенства Србије у кросу испред Српског атлетског Савеза био је Горан Чегар.

У екипном пласману где су се бодовала по најбоља три такмичара из сваког клуба прво место и шампионску титулу у сениорској конкуренцији освојио је Атлетски клуб “Апатин” са 23 бода , испред екипе Атлетског клуба “Лепосавић” која је освојила друго место са 28 бодова, а треће место припало је београдској “Црвеној Звезди” са 44 бода. Четврто место заузела је екипа “Партизана” из Београда са 46 бодова, док је петопласирана екипа АК “Борац” са Клисе са 55 бодова. Најуспешнији у појединачном пласману у екипи АК “Апатин” био је Ђуро Борбељ који освојио четврто место, одличну трку истрчао је и Душан Крстић који је освојио 9. место, 10. место заузео је Александар Стајић који је храбро борио за екипу, стандардно добру трку истрчао је Мирослав Пешић који је заузео 12. место, док је Марко Коканов освојио 19. место.

Куп Европских шампиона у кросу се према календару Европске атлетске федерације одржава у Шпанском граду Оропеса дел Мар (Покрајина Кастељон), 5. фебруара 2023. године и чланови Атлетског клуба Апатин почињу припреме за учешће на овом изузетно престижном и најмасовнијем Европском клупском такмичењу.

Чланови Атлетског клуба “Апатин” у 2022. години остварили су један од најбољих остварења од самог оснивања поред безброј медаља на многобројним такмичењима у земљи и иностранству, освојено је 6 медаља на званичним првенствима Србије поред екипне шампионске титуле Србије у кросу, Ђуро Борбељ освојио је још пет медаља, постао је сениорски шампион Србије у четири дисциплине (маратон, полумаратон, 10 км на путу, 5000 метара на стази), и освојио је вицешампионску титулу на Првенству Србије на 3000 метара на стази.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *