ПЕТИЦИЈУ О ТРАЈНОЈ ЗАБРАНИ ПРИВРЕДНОГ РИБОЛОВА ПОТПИСАЛО ВИШЕ СТОТИНА РИБОЛОВАЦА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Само дан од покретања, петицију о обустави привредног риболова на Дунаву коју су покренула удружења спортских риболоваца, подржало је више стотина риболоваца и грађана.

Потписивање се наставља у просторијама Удружења спортских риболоваца „Буцов“ које се налази на адреси апатинске марине, Дунавска обала бб, радним данима од 10.30 до 15.30 часова. Потписе прикупља и удружење спортских риболоваца „Чикла“. Заинтересовани грађани и риболовци могу се јавити овом удружењу на број телефона 061/1892951.

Петицијом се захтева хитан увид и контрола стања, процена утицаја привредног риболова на резерват, трајна забрана обављања било каквог привредног риболова на овом подручју, повећање броја рибочувара и појачана контрола терена до испуњења услова.

Подсећамо, удружења спортских риболоваца Западнобачког округа и околине покренула су петицију којом траже хитну обуставу привредног риболова на реци Дунав у Специјалном резервату природе „Горње Подунавље“ због катастрофалних последица по флору и фауну резервата али и привредних и туристичких  делатности које се на основу њега обављају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *