ПЕТ ПРЕДСТАВА НА ОПШТИНСКОЈ СМОТРИ ДЕЧИЈЕ ДРАМЕ

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

У апатинској општини настављена су такмичења аматерског стваралаштва. Јуче су одигране прве представе са Општинске смотре дечије драме. Ове године за општинску смотру пријављено је пет представа које изводе дечији ансамбли наше општине. Селектор је Богомир Ђорђевић, првак Народног позоришта Сомбор.

У Великој сали Културног центра Апатин одигране су три представе, прва у извођењу ученика ОШ „Жарко Зрењанин“ под називом „Од Сократа до самога себе“ у режији Далибора Драговића. За најбоље глумце представе проглашени су Јана Миловић и Јовица Десница.

Друга представа била је „Наша клупа“ Дечијег драмског студија ОКЦ Апатин, у режији Душана Гладића. Награђена је колективна глума ансамбла.

Селектор је јуче погледао и трећу представу под називом „Рука руци“ ОШ „И.Г.Ковачић“ из Сонте коју су режирали чланови драмске групе. За најбоље глумачко остварење, односно, најбољу глумицу проглашена је Сара Бутковић.

У петак (28. марта) у Дому културе у Сонти биће одигране две представе. Од 16 часова наступиће Удружење за младе Свилојево са представом „Ко се игра с вуком још“, а од 18 часова представу „Јеванђеље по детету“ одиграће чланови ОКУД „И.Л.Рибар“ из Сонте. Представу је режирала Јованка Степановић.

Селектор ће, након што погледа све пријављене представе, одлучити које ће проћи даље. Зонска смотра ће се одржати у Црвенки од 22. до 23. априла 2019. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *