„ПАДРИНОСИ“ ПОБЕДНИЦИ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ (ФОТО)

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Финалном утакмицом између „Падриноса“ и „Савуље“, након 13 дана играња, завршен је зимски турнир у малом фудбалу „Апатин 2018/19.“ Наслов првака, више него заслужено, понела је екипа „Падриноси“ која је супериорно завршила турнир остваривши све победе и ову финалну са 6:1. Приступ игри, понашење и крајње професионални однос према спонзору чије боје бране, само су део позитивних особина момака који су показали сву лепоту малог фудбала.

На старту овог извештаја мора се нагласити да је организатор донео одлуку да се при избору најбољег играча и голмана у обзир узимају искључиво они фудбалери који су играли током читавог турнира, а код стрелаца су се брисале утакмице против екипа које нису прошле у групној фази. Само су се рачунали голови против екипа које су ушле у 1/4 финале, плус сусрети из 1/4, 1/2 и финала. На тај начин спречен је често нереалан жреб и одустајање појединих екипа, што је утицало на регуларност.

Централне фигуре финалне вечери били су Мирослав Пауновић и Срђан Вуковић стрелци по два поготка. Вуковић је постао први стрелац, али је Пауновић остао ускраћен примата најбољег појединца, јер није испуњавао предходно поменути услов, па је ласкаво звање најбољег појединца турнира оправдано отишло у руке његовог екипног друга Слободана Бојића. За најбољег голмана проглашен је Дејан Јеличић (Савуља).

Сусрет за треће место припао је „Отписанима“, али је био узбудљив и у једном тренутку неизвестан, а за то су заслужни играчи победничког тима јер су након вођства од 3:0 дозволили „Чесми инвест“ да головима Петра Бурсаћа смањи на 3:2. То није било довољно, јер је Денис Бењак својим другим голом минут пре краја поставио коначних 4:2.

Ветерани су такође били на висини задатка. У сусрету за треће место „АПА Пивара“ савладала је „Чесму инвест“ са 3:2, а у финалу је „Пицерија Замак“ била убедљва и савладала је „Заборављене“ са 7:1. Најбољи голман је Бранислав Милојичић (Пицерија Замак), стрелац Бојан Медић (Заборављени), а најбољи играч Горан Бачић (Пицерија Замак). У финалној утакмици поред Бачића сјајан је био и Дамир Богуновић, међутим и он је одиграо само две утакмице тако да се његов учинак није сврставао у конкуренцију за најбољег играча.

Кадетско финале између „Чесме инвест“ и „ОФК Младост“ 1:0, одлучено је поготком Немање Видаковића који је са тим голом донео својим друговима титулу првака, а себи звање најбољег стрелца. Најбољи голман је Алекса Мајсторовић а најбољи играч Владимир Бачић сви из победничке „Чесме инвест“. Треће место освојила је екипа „Златара Анаис“, јер се „Ел Брако“ није појавио.

Финално вече отворили су најмлађи учесници утакмицом за треће место. „Бјонда“ је савладала „Сировце“ са 11:0, а у финалу су се нашли „Нелкорп“ и „Спортинг“. Мада је реч о малишанима приказана игра једног дела дечака охрабрује и наговештава нове мајстора са лоптом. Нешто старији фудбалери „Спортинга“ савладали су „Нелкорп“ са 4:1. За најбољег голмана проглашен је Јован Трифковић (Спортинг) по девет постигнутих голова турнир су завршили Владимир Занзе (Нелкорп) и Вељко Каурин (Спортинг), па је организатор одлучио да равноправно понесу епитете најбољих стрелаца, док је за најбољег играча проглашен Немања Ступар (Спортинг).

Свакако да треба напоменути да су се током финалне вечери појавили „Бастини пријатељи“ који су у знак сећања на др Младена Басту, иначе великог заљубљеника у спорт и пријатеља већине грађана апатинске општине, одиграли меморијалну утакмицу у којој је ове године победио „црни“ тим.

За крај овог извештаја мора се дотаћи суђење. Тешко да се може одиграти једна утакмица а да неко не нађе замерку на делење правде, али општи утисак је да су Миодраг Ракић и Александар Каталинић одлично одрадили свој посао, као и остале судије које су се појавиле на турниру. Организација заслужује високу оцену, а то се исто односи на домећине у хали која је увек била чиста и загрејана, па на адресу Радомира Радујка и остали запослених све похвале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.