ОТВОРЕНИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ БАЈМОК, ЂАЛА И БАЧКИ ВИНОГРАДИ

DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Како би се током туристичке сезоне смањио притисак путника и возила на најоптерећеније прелазе на северу земље Хоргош и Келебију, од 14. јуна су, у договору са мађарском страном, путницима поново на располагању гранични прелази Бајмок, Ђала и Бачки Виногради, саопштила је Управа царина.

„Прелази Бачки Виногради-Ашотхалом и Ђала-Тисасигет радиће од 7-19 часова, као и Бајмок-Бачалмаш од понедељка до четвртка, док ће током викенда, од петка до недеље, тај прелаз бити отворен 24 часа“, наводи се у саопштењу.

Како би задржавања била сведена на минимум, у Управи царина апелују да се путници пре поласка на пут информишу о задржавањима на граници и изаберу мање фреквентне прелазе, али и да воде рачуна о важећим прописима у путничком промету.

„Највећи број грађана долази из европских земаља где су граничне процедуре врло сличне, али уколико постоје било какве недоумице, најбоље је пријавити све што носите са собом. Нарочито скрећемо пажњу на готовинске износе, који су као и у земљама ЕУ ограничени на 10.000 евра, колико је преко границе могуће пренети без пријављивања, тако да је веома важно пријавити све изнад поменуте суме“, истичу у Управи царина саветујући путнике да пре пута посете сајт Управе царина, где су наведене све неопходне информације.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.