ODLIČNI REZULTATI ATLETIČARA, MARIANA OBORILA DRŽAVNI REKORD

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI

Na Palićkom jezeru je u subotu i nedelju održano zvanično Prvenstvo Srbije u ultramaratonu pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije. U okviru prvenstva održane su trke na 6 sati za žene i muškarce, 50 kilometara za žene i muškarce, 100 kilometara za muškarce, 12 sati za žene i 24 sata za muškarce.
Atletski klub Apatin na ovom takmičenju imao je pet predstavnika. Osvojena je jedna zlatna medalja uz oboren državni rekord.

Mariana Čegar Lukić u trci na 6 sati u kojoj se meri broj pređenih kilometara, u izuzetno neizvesnoj trci ostvarila je pobedu u ženskoj konkurenciji sa istrčanih 68 kilometara i 770 metara i na taj način osvojila titulu seniorskog prvaka Srbije uz oboren državni rekord koji je do sada iznosio 65 kilometara. Velika borba do samog kraja trke uz samo 180 metara prednosti koliko je Tijana Kabić drugoplasirana takmičarka zaostala u trci, doprinela je da se dosadašnji rekord obori za skoro četiri kilometra.

U trci na 24 sata AK Apatin je imao tri takmičara, koji su uspešno završili ovu izuzetno tešku trku. Start trke bio je u subotu u podne, dok je finiš bio u nedelju u podne. Marković Damir je sa istrčanih 151 kilometara i 310 metara osvojio peto mesto, Aleksandar Marković je sa istčana 123 kilometra i 630 metara osvojio šesto mesto, dok je Franjo Pap ponesevši titulu najstarijeg takmičara istrčao 100 kilometara i 240 metara i na taj način osvojio sedmo mesto.
U trci na 50 kilometara nastupio je Tihamer Sirak koji nije završio trku, odustavši na 40-tom kilometu zbog grčeva u nogama.

Tehnički delegat Prvenstva Srbije u ultramaratonu, ispred Atletskog saveza Srbije bio je Goran Čegar.

Istog dana u Senti je održan tradicionalni međunarodni miting, na kojem su u trci na 3000 metara, nastupili Đuro Borbelj i Miroslav Pešić. Đuro Borbelj je u izuzetno neizvesnoj trci u samom finišu izgubio od predstavnika AK Partizana Beograd i zauzeo drugo mesto, Miroslav Pešić osvojio je sedmo mesto.

Na međunarodnom maratonu u Skoplju nastupila su dva takmičara AK Apatin, Zoran Radičanin je u maratonskoj trci (42 kilometra i 195 metara) u ukupnom poretku zauzeo 13. mesto, dok je Snežana Milošević u polumaratonu zauzela 7. mesto.

Narednog vikenda članovi AK Apatin nastavljaju sa nastupima, u nedelju je u Sremskoj Mitrovici, Prvenstvo Srbije na 10000 metara na kojem će nastupiti Đuro Borbelj od koga se očekuje visok plasman, nekoliko članova nastupiće i na Banjalučkom polumaratonu koji se održava istog dana.

Damir i Aleksandar Marković Franjo Pap na stazi trke na 24  sata Mariana FINIS trke na 6 sati Snezana Milosevic Tri prvoplasirane na 6 sati  Ultramaratonu Zapisnik o obaranju državnog rekorda Zoran Radičanin