ПРОМОЦИЈА И ОСНАЖИВАЊЕ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Ученици ОШ „Жарко Зрењанин“ и две апатинске средње школе присуствовали су данашњој радионици „Спорт, рекреација, бити млад и здрав“ у организацији Савета за младе, а уз подршку општине Апатин. О теми управљања животним циљевима говорила је психолог Изабела Рашковић, док је о спорту предавање одржао мастер професор физичког васпитања и спорта Никола Орељ.

– Овде смо због пројекта који нам је одобрио Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а за циљ има оснаживање Канцеларије за младе општине Апатин. Интерес Савета је да окупи младе наше општине око тема које су везане за њихово одрастање и упозна их са свим оним што их очекује током тог периода, рекла је испред Савета за младе општине Апатин Милка Баста.

– Младима општине Апатин сам одржала предавање на тему „Мој живот у мојим рукама“ који треба да их охрабри и осмели да и овим временима пуним ограничења не треба да се предајемо већ радимо на томе да можемо да постављамо и остварујемо своје животне циљеве. Млади треба да постављају планове за своју будућност и да осмишљавају начине како да их реализуују, а управо о томе смо данас причали, рекла је Изабела Рашковић.

 – Општина Апатин је код Покрајинског секретаријата за спорт и омладину крајем прошле године конкурисала за поновно покретање рада Канцеларије за младе. Ова сарадња је резултат рада конкурса који је Покрајински секретаријат расписао крајем прошле године. Такође имамо у плану и реализацију пројеката из ове године где су још увек отворени конкурси за рад спортских клубова, а наше општина ће их максимално подржати рекао је Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

Ђукић је изразио жаљење што није више ученика могло да присуствује радионици,  али су морали да испоштују препоручене мере против ковида-19.

Ово је прва у низу активности у оквиру пројекта “Спорт, рекреација, бити млад и здрав” који је од Покрајинског секретаријата за спорт финасиран са 180.000 динара. Део новца је искоришћен за опремање простора који ће користити Канцеларија за младе. Он је сада оспособљен за своју намену и у њему ће се убудуће млади окупљати и користити га у различитим активностима. У плану је да канцеларија за младе и Савет за младе до краја године организује и друге активности којима ће укључивати младе у друштвена догађања и промовисати значај бављења спортом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *