OTVORENA IZLOŽBA U ZNAK SEĆANJA NA ŽRTVE NATO AGRESIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Danas je u sklopu obeležavanja Dana sećanja na žrtve agresije NATO-a, a kao nastavak sinoćne tribine u galeriji „Meander“ otvorena je izložba fotografija na tu temu. Izložba je organizovana i postavljena u šest celina: „Agresija NATO-a na SRJ“, „Život pod bombama“, „Odbrana otdžbine“, „Protesti građana“, „Žrtve agresije“ i „Posledice agresije“.

Uvodnu reć je dao predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina i novoizabrani predsednik Organizacije RVS Vojvodine, pukovnik u penziji Željko Obradović, a izložbu je otvorila predsednica SO Apatin, Nika Petrović.

Nakon otvaranja izložbe i razgledanja postavke, predestavnici opštinske uprave i lokalnih udruženja i organizacija, položili su vence na spome ploču borcima palim u oslobodilačkim ratovima devetesetih godina.

Vence su položili predstavnici lokalne uprave, Vojske Srbije, Organizacije Saveza rezervnih vojnih starešina Apatin, Opštinskog odbora udruženja ratnih veterana „Patriotski front“, Udruženja ratnih vojnih invalida Apatin, Udruženja vojnih penzionera Apatin, Opštinskog odobora SUBNOR, kao i mnogi drugi.