OTVORENA IZLOŽBA RADOVA IZ KOLEKCIJE “CLARA” MANUELE MANOJLOVIĆ

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba unikatnih haljina pod nazivom “Clara” mlade i perspektivne Manuele Manojlović iz Apatina. Izložba radova, pred velikim brojem posetilaca, otvorena je defileom svečanih haljina, a o radovima dvadesetčetvorogodišnje modne dizajnerke govorila je istoričar umetnosti i viši kustos Galerije “Meander” Radmila Savčić.

Ovdašnja publika je u julu 2011. godine imala priliku da se upozna sa radom Manuele Manojlović, koja se tada predstavila kolekcijom unikatnih haljina pod nazivom “Novo jutro”, a dve godine ranije izlagala je i crteže.

– Zbog velikog interesovanja planiram da organizujem jednu veću izložbu sa haljinama iz ove kolekcije i to negde na otvorenom prostoru – izjavila je mlada umetnica.

Rođena je u Somboru 1989. godine. Završila je Školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu, a savremeni kostim diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Priredila je dve samostalne školske izložbe u Apatinu i Kraljevu i učestvovala na grupnim izložbama u Apatinu i Beogradu.

Izlagala je na festivalu Š.U.N.D. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, gde je dobila nagradu za izlaganje na portugalskom sajtu “ARTCHEZMOI” na odseku kostima, a učesnik je i modne revije na Beogradskoj nedelji umetnosti 2012. godine, finalista na “Re-Act” modnom takmičenju u Poljskoj i član likovne kolonije “Konoplja”. Modni dizajner je u trikotažnoj industriji “КООi-knitwear” u Adi.

Izložba će biti otvorena do 12. aprila.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *