DIREKTOR SA UČENICIMA UREĐUJE ŠKOLU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Direktor Vojo Petrović sa učenicima zasukao rukave da uredi deo školskog prostora molersko-farbarskim i građevinskim radovima.
-Učeničko humanitarno udruženje „HUMA“ dobilo je sredstva od 165.000 dinara od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu na konkursu za omladinski prostor kojim se uređuje školska kantina u kojoj učenici borave tokom odmora-kaže Dubravka Korać, prosvetni radnik.

Škola uređenje a

U sklopu radova prostor je gletovan, okrečen, garniture nameštaja promenjeni, stolovi, stolice, taburei izrađeni i ofarbani, pločice promenjene.

-Problem je ostao krov koji prokišnjava. Tražili smo od opštine sredstva za rekonstrukciju krova koji košta 74.000 dinara-kaže direktor Vojo Petrović, podvalčeći da su se učenici uključili se dobrovoljno u akciju čime su pokazali ljubav prema školi u kojoj borave.

škola uređenje c

U volontiranje su se uključile pored sadašnjih i bivše učenice Ivana Panjković i Ksenija Jovanović sada brucoškinje.

-Zadovoljstvo je bivšoj školi, koja će nam ostati u sećanju, pomoći-kaže Ivana.Aleksandar Bašić, učenik prvog razreda, kaže da se uključio u volontiranje od prvog dana.

-Iskoristio sam i „višak“ slobodnog vremena da deo raspusta provedem pomažući svojoj školi, kaže Bašić, a sa njim je takođe učenik Marko Šikanja, koji već dvadesetak dana putuje iz Prigrevice da pomogne uređenje škole.-Nije mi teško da ujutro ustajem, putujem i radim. Kad sa voljom radite nije teško. Pomažem ja ovakve radove i u kući-kaže Marko,a radnik na održavanju škole Čedomir Sekciki, hvali gimnazijalce volontere.

-Učenici su gletovali, krečili, farbali, mnogo nam pomogli, jer bi radovi sigurno trajali duže-kaže Sekicki.