USPEŠAN VIKEND ZA AK APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Proteklog vikenda seniori Atletskog kluba Apatin nastupili su na dva atletska takmičenja, na kojima su ostvarili odlične rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Na tradicionalnoj 26. po redu Petrovdanskoj trci koja je održana na relaciji Bačka Palanka – Gajdobra (13,5 kilometara dužina staze), u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Čegar Lukić Mariana, u muškoj konkurenciji najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je zauzeo drugo mesto, četvrtoplasirani je bio Aleksandar Štajfer, peto mesto zauzeo je Goran Vendlener, Zoran Radičanin 12. mesto, dok je Aleksandar Bojović osvojio 14. mesto u konkurenciji 68 takmičara.

Mariana Cegar Lukic u cilju

U ekipnom plasmanu ekipa Atletskog kluba Apatin odbranila je titulu osvojenu prethodne godine ispred ARK Fruška – Gora Novi Sad i Atletskog kluba Hajduk maraton tim Kula.

Tanja Stojanovski pobedila je na izuzetno zahtevnoj međunarodnoj planinskoj trci iz serije skaj raning trka. Takmičenje je održano na relaciji Vranjska Banja – Besna kobila, na stazi u dužini od okvirno 30 km sa startom na 425 metara nadmorske visine i ciljom na 1923 metra nadmorske visine.

Tanja Stojanovski na stazi

Članove Atletskog kluba očekuje nastup na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore koje se održava 18. jula na atletskom stadionu Vojne akademije.

Djuro Borbelj