ОПШТИНА АПАТИН ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ДОНИРАЛА ИНТЕРАКТИВНУ ТАБЛУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је у друштву свог заменика Радована Ђукића и помоћнице за образовање и омладинску политику Милке Никшић данас посетила Техничку школу са домом ученика у Апатину, којој је Локална самоуправа донирала интерактивну таблу. Дубравка Кораћ је том приликом рекла да је ова донација општине дошла као награда за остварен резултат, али и као неки вид подстицаја за још бољи рад ученика и професора.

-Пре две недеље смо имали част да у згради општине угостимо ученика Стефана Терека и његовог професора Немању Лакића, који су освојили прво место на Републичком такмичењу у куварству. Они су тада изразили потребу за једном оваквом таблом, јер наставник сматра да би квалитет наставе могао да се подигне уз једно овакво учило. Ми смо реаговали у најбржем могућем року и на неки начин надам се, подстакли и наградили наставника за његов труд. Надамо се да ће уз побољшање услова у свим нашим школама и ученици постизати све боље резултате, рекла је Дубравка Кораћ.

Недељко Шарац, директор Техничке школе са домом ученика у Апатину се захвалио Локалној самоуправи на донацији и рекао да ће табла побољшати квалитет наставе у овој образовној установи.

-Захвљујем се општини што је одвојила средства за куповину ове табле која ће нам много значити. Поставили смо је у кабинет куварства, јер смо донацију и добили због успеха који је постигао наш ученик Стефан Терек са смера кувар. На овај начин подижемо квалитет рада и наставе за будуће генерације, па се надамо да ћемо и у будућности имати сличних успеха. До сада смо имали једну интерактивну таблу, јер је потребно много средстава за њихову куповину а ова вредна донација ће олакшати рад професорима, али и ученицима, рекао је Шарац.

Немања Лакић, професор угоститељске групе предмета у Техничкој школи са домом ученика у Апатину је објаснио да ће интерактивна табла пуну функцију добити изградњом куварског кабинета, која је планирана за наредну годину.

-Након изванредног успеха на Републичком такмичењу, од општине Апатин смо добили донацију у виду интерактивне табле. За следећу годину је планирана изградња куварског кабинета па ће након што радови буду готови, један део ученика пратири теоријску наставу у учионици а други део ће радити вежбе у кабинету односно у кухињи. Путем камере ћемо се повезати, тако да ће ученици на теорији преко интерактивне табле моћи да прате практичну наставу из кабинета куварства, објаснио је Лакић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.