АПАТИН ДОМАЋИН ШЕСТОГ КОЛА ЛИГЕ ВОЈВОДИНЕ У БОКСУ

APATIN BOKS SPORT VESTI

У Апатину је данас одржан састанак организационог одбора поводом боксерског меча који ће у нашем граду бити одржан 19. јуна 2021. године. Реч је о редовном, шестом колу лиге Војводине, а учествоваће сви клубови из Покрајине али и они из Србије који гравитирају према Војводини. Тема данашњег састанка је била место одржавања овог спортског догађаја, а према речима Милана Ћопића – председника Боксерског клуба „Апатин“ постојале су две потенцијалне локације.

-Разговарали смо о томе да ли да меч буде одржан на тргу Никола Тесла или у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“. Ипак, због тога што је лето одлучили смо да је много приступачније, атрактивније и боље да манифестација буде одржана на тргу. Тамо ће бити много боља промоција и више људи ће присуствовати борбама. Тај меч је требао да буде одржан у мају, али је померен због неких такмичења која су ванредно организована, објаснио је Ћопић.

Он је додао да пријаве такмичара трају до четвртка, 17. јуна након чега ће Боксерски савез Војводине формирати категорије и одредити парове који ће се борити.

Боксерски клуб „Апатин“ ће пријавити пет бораца, три у мушкој и два у женској конкуренцији.

-У уводном ревијалном делу програма ће наступити два пара пионира узраста 8 до 9 година. У такмичарским борбама ћемо имати три сениора од којих ће један имати свој премијерни наступ. Својим суграђанима представиће се деветнаесогодишњи Вукашин Лукић и двадесетшестогодишњи Никола Поповић који је боксовао и раније, али је направио дугу паузу и сада је одлучио да проба да се врати у ринг. Никола је као омладинац био првак државе, тренутно има 57 килограма и до меча ће пробати да скине телесну тежину како би наступио у нижој категорији јер дуго није боксовао. Треба напоменути и да је Вукашин 2017/2018. године проглашен за најбољег боксера у категорији кадета, рекао је Ђорђе Грмуша, тренер Боксерског клуба Апатин.

Према његовим речима бокс у Апатину тренира доста младих, међу којима има солидних такмичара, а тренинзи понедељком од 17, средом од 17,30 часова и петком од 19 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.