НА БОГОЈЕВУ ОДУЗЕТА КОЛЕКЦИЈА ВИНА

HRONIKA VESTI VOJVODINA ZAPADNOBAČKI OKRUG

Цариници су 4. јуна 2021. године на улазу прелаза Богојево, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења колекциje вина коју је, као део пртљага, преко границе покушао да пренесе један румунски држављанин.

Прекршај је откривен када је на ред за улазну контролу стигао “Форд фокус” румунских регистарских ознака.

Упитан да ли има нешто да пријави царинској контроли, возач, средовечни румунски држављанин, одговорио је да нема ништа сем личног пртљага. Међутим, током детаљног прегледа, на задњем седишту су прекривене гардеробом пронађене две гајбе са укупно 47 флаша разних вина (29 флаша белог и 18 црног вина). Од пронађене количине, 23 флаше белог вина на себи нису имале етикету, нити произвођачку декларацију, док су се на преостале 24 флаше, налазиле етикете и декларације разних италијанских винарија.

Овај колекционар вина, како се сам представио, је тврдио да се ради о његовој личној колекцији, па је почео да виче и прети да ће полупати флаше на лицу места.

До инцидента није дошло, јер су му цариници смирено објаснили да колекције пића не могу на тај начин да се преносе преко границе и да путници у личном пртљагу, према важећим прописима како у Србији тако и у ЕУ, имају право да пренесу две флаше вина, колико му је и враћено. Преосталих 45 флаша вина привремено је задржано до окончања прекршајног поступка.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.