ОKТОБАРСKЕ НАГРАДЕ ЗА ХУМАНИТАРНИ РАД

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом 24. октобра, Дана ослобођења града и општине Апатин, у великој сали Скупштине општине Апатин данас је одржана свечана седница на којој су истакнутим појединцима и колективима додељене “Октобарске награде”– највише општинско признање.

Овогодишња додела се умногоме разликује од претходних година, првенствено због епидемиолошке ситуације због чега је изостала свечана академија са културно-уметничким програмом која се традиционално одржава у Kултурном центру али и у структури награђених, јер су сва четири општинска лауреата примила Повељу за област хуманитарног и социјалног рада.

Према предлозима које су дали грађани општине Апатин, највише општинско признање добили су Удружење за заштиту и удомљавање животиња “Њушкица” које је у две године удомило или збринуло 140 напуштених паса, обезбедивши им при томе адекватну медицинску заштиту и храну. Ово удружење је са скромним финансијским средствима успело да организује стерилизацију за 200 напуштених паса. Иван Барбир наш суграђанин који је преко стотину пута донирао крв, Славица Цвијић дугогодишња радница Дома за старе и пензионере која се означава најзаслужнијом јер у овој установи где обавља посаo главне медицинске сестре није забележен случај инфекције вирусом Kовид-19, и четврто признање за хуманост на делу заједнички су понели Жаклина Kрпјан, Драган Рајшић, Горан Рајшић и Владо Рајшић, Апатинци који су у децембру прошле године из аутомобила који се преврнуо у канал пун воде извлачили унесрећене, спасивши тако два лица од утапања.

Награде које се састоје од Повеље општине Апатин и новчаног износа од 50.000 динара најзаслужнијим грађанима, уручила је председница општине Апатин, Дубравка Kораћ.

На овај начин локална самоуправа покушава да се одужи појединцима за допринос који дају својој заједници. Захваљујем се овогодишњим добитницима и волела би да буду пример нашим суграђанима у наредном периоду, да следе њихово залагање и ангажовање за добробит свих грађана општине, рекла је председница општине Апатин, Дубравка Kораћ.

У име награђених присутнима се обратила Славица Цвијић која је изјавила да Октобарска награда прија и годи, али и обавезује за неке будуће резултате.

2020. година нам пролази у знаку пандемије, вируса ковид-19. То је изискивало да реорганизујемо услове рада и живота, да свако у свом домену допринесе и учини све да грађани општине Апатин што мање осете проблеме са којима се суочавају током ове године. То што смо данас овде доказује да смо у томе и успели. Захваљујем се у име награђених општини Апатин, што је препознала наше напоре и доделила нам ове повеље. Оне пријају и годе али и обавезују за неке будуће резултате у раду. Ово је велики подстрек. Хвала вам, поручила је Славица Цвијић.

Председници општине Апатин Дубравки Kораћ на крају свечаности уручена је плакета за изузетан допринос локалне самоуправе у раду апатинског Црвеног Kрста. – Ово је захвалница за несебичну подршку коју општина Апатин током трајања ванредног стања и пандемије ковид-19 пружа нашој организацији, изјавила је Тијана Томашевић, генерални секретар ЦK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.