ОЏАЧАНИН МОШA БОГДАНОВИЋ ПОБЕДНИК 8. СМУЂИЈАДЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Удружења спортских риболоваца „Чикла“, данас је у Апатину, одржана 8.“Смуђијада“, међународно такмичење у риболову на смуђа. Такмичење је одржано на Дунаву, на риболовном терену Велики и Мали Лиман, а учешће је узело 80 риболоваца из Републике Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Прво место освојио је риболовац Мошa Богдановић из Оџака са два уловљена смуђа укупне тежине 8 килограма и педесет грама од којих је један капиталац био тежак 6,7 килограма. Овим је Богдановић поред признања за укупни улов зарадио и титулу најбољег смуђароша са највећим појединачним примерком.

Богдановић сваке године учествује на апатинској Смуђијади. -Kао и сваки претходни пут, сјајно, све похвале за организатора, осећам се у Апатину као код куће. Магла нас је пратила током целог дана, било је и доста хладно, каже овогодишњи победник. Овај страствени риболовац углавном пеца смуђа и то, како каже, искључиво на Дунаву. Лични рекорд остварио је управо код нашег града.
Највећи смуђ којег сам уловио у каријери је примерак од 10 килограма пре две године на Дунаву код Апатина. Апатин је чувен по капиталцима свих врста, посебно смуђа и сома, каже Богдановић.

Други на „Смуђијади“ је био Игор Грекса из Раткова који је уловио смуђа тешког 4 килограма, а треће место заузео је Ђорђе Мандић, риболовац из из Даља (РХ) који је уловио три примерка укупне тежине 3,95 килограма.

Четврту позицију ове године је заузео Слободан Бајић из Лакташа (БИХ). Никола Мирковић из Футога данас је био пети, Слободан Ћурдић из Kљајићева био је шесторангирани, а Дејан Ђевики из Бечеја заузео је седму позицију.

Сва уловљена риба је враћена у Дунав а као награде најуспешнијима уручена су признања и риболовачка опрема.

Традиционално, удружење „Чикла“ је и ове године у ресторану „Шаран“ за све такмичаре и госте, организовала дружење уз богату вечеру, музику и пиће.

А.Д

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.