СЈАЈНИ НАСТУПИ АПАТИНСКИХ АТЛЕТИЧАРА НА КРАЈУ СЕЗОНЕ

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Две победе Ђуре Борбеља у два дана, победе Милице Занзе и Немање Ковачевића, бронза Милоша Дрековића на митингу у Београду, сребро Зорана Радичанина на маратону у Новом Саду.
Млади атлетичари из oпштине Апатин чланови АК Апатин Апатин (4 такмичарке и два такмичара) и АК Омладинац Пригревица (две такмичарке), имали су сјајан наступ на 2. Београдском атлетском
трофеју, које је у организацији Атлетског клуба БАК реализовано у атлетској дворани на Војној академији у недељу 08.12.2019. године.

На овом сјајном такмичењу је наступило преко 500 младих атлетичара, победе и одбрану титуле од прошле године остварила је сјајна Милица Занзе која је истрчала одличну трку на 50 метара и са
резултатом 7 секунди и 95 стотинки, испред другопласиране домаће представнице Милосављевић Касије (8.27 секунди) и представнице Чачка Нађе Пауновић (8.42). Резултат који је Милица остварила, је
најбољи резултат у целој години у Р. Србији у свом годишту, такође држи и најбоље време на 60 метара.

Победу је однео и Немања Ковачевић (2009. годиште) у дисциплини бацање медицинке са резултатом 8 метара и 16 центиметара, испред два такмичара из Смедерева, Рибак Николе (6.80 м) и Рибак Ђорђа
(6.38 метара). Сјајан наступ на такмичењу имао је Милош Дрековић (2009. годиште), који је у трци на 50 метара освојио бронзану медаљу са резултатом 7 секунди и 81 стотинка. Елена Ћопић (2009.годиште) заузела је 13. место у дисциплини 50 метара са резултатом 8.50 секунди.

Јована Куриџа (2013. годиште) заузела је 10. место у скоку у даљ из зоне у категорији деце 2012. годиште и млађе са резултатом 2,55 метара, њена сестра Јелена Куриџа (2010. годиште) освојила је 13. место у својој старосној категорији (2 метра и 81 центиметар).
Чланице АК Омладинац Пригревица имале су одличан наступ и биле близу освајања медаља, Драгана Поповић (2009. годиште) у дисциплини 50 метара, освојила је 5. место са резултатом 8.05 секунди, док је Тамара Ракас (2010. годиште) освојила је 6. место у трци на 200 метара (33 секунде и 99 стотинки).

Током викенда одличен резултате остварили су и сениори АК Апатин, Ђуро Борбељ однео је две победе у два дана, у суботу је славио на трци на 10 километара која је у организацији АК Лозница одржана на
Церу, док је у недељу победио на 21 километар и 097 метара, на традиционалном рециклажном маратону у Новом Саду, чији је организатор АРК Фрушка Гора Нови Сад. На рециклажном маратону у дисциплини на 42 км и 195 метара, вицешампионску титулу освојио је Зоран Радичанин. Сјајне резултате у полумаратонској трци имали су и остали чланови АК Апатин, Немања Ђурић и Жива Вијоглавин који су оборили личне рекорде.

На недавно одржаном Првенству Србије у маратону чланови АК Апатин имали су запажене резултате и достојно репрезентовали АК Апатин, најуспешније био Жељко Кончар који је са резултатом 2 сата, 46 минута и 57 секунди, освојио пето место, Душан Момић је био седми (3 сата 8 минута и 25 секунди), Мирослав Пешић је на свом дебитантском наступу у маратону освојио девето место, истрчавши резултат 3 сата 27 минута и 16 секунди), свој последњи наступ у дресу АК Апатин имао је Новица Стојановић који у прелазном року прелази у АК Панонија Панчево, освојивши 16. место (3 сата 42 минута и 9 секунди), Жељко Пековић освојио ј 17. место (3 сата 42 минута и 27 секунди).

Прошлог викенда одржан је прекогранични ултрамаратон Баја-Сомбор 48 километара, чији је техничкиорганизатор био АРК Сомаратон, на којем су одличан наступ имали такмичари из Добро јутро Апатине, трећа места освојили су женска штафета Марија Бубало и Јасмина Кљајић и микс штафета Зоран Ракић и Дарија Амановић.
Истог викенда кад је реализован ултрамаратон, одржани су дани атлетике у Крагујевцу, где су Атлетски клуб „Апатин“ представљали Горан Чегар, Предраг Вејин и Срето Илинчић.

Горан Чегар


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.