ODRŽANA AUDICIJA ZA TAKMIČENJE “SRBIJA U RITMU EVROPE”

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Prvi put nakon deset godina, Apatin će učestovati u takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, koje će se ove godine održati u Nišu. Audicija u Apatinu održana je juče u velikoj sali Doma kulture i izabran je tim koji će predstavljati Apatin i Nemačku.

“Srbija u ritmu Evrope” je najveće dečje muzičko tamičenje u zemlji, namenjeno deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pevanje i ples. Program “Srbija u ritmu Evrope” koji će u 2018. godini, proslaviti jedan lep jubilej, 10 godina svog postojanja, podržavaju ambasade Evrope u Srbiji.

Odabrana deca imaće priliku da svoj talenat za pevanje i ples, tokom višemesečnih priprema, unaprede uz pomoć profesora produkcije programa “Srbija u ritmu Evrope”, kao i da se na samom finalnom takmičenju koje će biti održano u junu mesecu 2018. godine, u gradu Nišu koji je odneo pobedu u sezoni koja je za nama, druže sa vršnjacima iz cele Srbije, koji predstavljaju svoje opštine i gradove.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledaoca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (Prva Srpska Televizija – PRVA TV).

U velikoj konkurenciji, od oko 30-tak dece iz apatinske opštine, a koja su se predstavila pesmom i plesom, izdvojile su se Ena Đorđević, Zorana Mrđa, Staša Vujović i Bernadet Bujak. Ove četiri izuzetno talentovane devojčice u narednih nekoliko meseci će vredno vežbati sa stručnim licima iz produkcije programa ,,Srbija u ritmu Evrope”. Propozicije predviđaju da se učesnici predstave na jednom od jezika zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje, te su u skladu sa tim Apatinke dobile Nemačku kao zemlju koju će predstavljati.

Igor Karadarević, direktor programa muzičkog takmičenja ,,Srbija u rimu Evrope”, ističe kako je prezadovoljan onim što je imao prilike čuti i videti na audiciji u Apatinu.

– Deca iz Apatina izuzetno su talentovana. Bilo je teško odabrati, ali smo uspeli da se odlučimo. Odabrali smo dve devojčice koje će pevati i dve koje će biti u koreografskom delu. Mišljenja sam da će devojčice iz Apatina imati izuzetno zapažen nastup iz razloga što je njihova pema jako lepa, lagana, pevljiva i meka za uši, rekao je Karadarević i dodao da će od 168 opština i gradova u Republici Srbiji na manifestaciji ,,Srbija u ritmu Evrope” učestvovati svega 22 grada i opštine, a među kojima se našao i Apatin.

FONO Igor Karadarević